Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Goldman haalt Arcelor van kooplijst

Goldman haalt Arcelor van kooplijst
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Goldman Sachs heeft donderdag het advies voor ArcelorMittal verlaagd van Kopen naar Houden en het koersdoel teruggebracht naar 33,00 euro.

De analisten van de Amerikaanse zakenbank houden rekening met lagere staalprijzen in combinatie met hogere kosten, onder meer voor ijzererts en kolen. Als gevolg daarvan verlaagde de zakenbank de raming voor de EBITDA voor dit jaar met 10 procent en met 7 procent voor 2023, naar respectievelijk 14 en 8,1 miljard dollar. In het lopende eerste kwartaal zal de EBITDA op 4,4 miljard dollar uitkomen, denkt Goldman, ook een verlaging met 10 procent ten opzichte van de oude taxatie.

De raming voor 2022 is in lijn met de analistenconsensus, maar die voor 2023 ligt daar 10 procent onder, merkte Goldman op.

Goldman wijst op de "gezonde balans" van Arcelor en de goede vooruitzichten voor de vrije kasstroom. Dat biedt ruimte om dit jaar voor 2,4 miljard dollar aan eigen aandelen in te kopen, denken de analisten. Dit jaar kunnen aandeelhouders een rendement van 16 procent tegemoet zien, volgens de bank, en volgend jaar zelfs van 18 procent.

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ArcelorMittal 94% zegt kopen 16 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

ArcelorMittal

27,610 17 mei
+0,460 +1,69%
Premium

Laaggewaardeerd ArcelorMittal presteert boven verwachting

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links