Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Beursblik: winst ArcelorMittal nog verder omhoog

Beursblik: winst ArcelorMittal nog verder omhoog
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) ArcelorMittal heeft de winst in het tweede kwartaal vermoedelijk nog verder weten op te voeren. Dit verwachten analisten bijdroegen aan de consensus.

Analisten rekenen gemiddeld op een EBITDA in het tweede kwartaal van 4.668 miljoen dollar. Dat zou flink meer zijn dan de 3.242 miljoen dollar in het eerste kwartaal van dit jaar, of zelfs 707 miljoen dollar in het tweede kwartaal van 2020.

Deze enorme stijging schrijft analist Andrew Jones van UBS toe aan de recordprijzen die momenteel gevraagd worden voor staal. Ook Barclays wijst op de hoge prijzen en meent dat ArcelorMittal hier bovengemiddeld van kan profiteren. De Britse bank voorziet voor 2021 een EBITDA van 16,9 miljard dollar. In 2020 kwam ArcelorMittal niet verder dan 4,3 miljard dollar.

ArcelorMittal gaf bij de cijfers over het eerste kwartaal aan te verwachten dat de wereldwijde vraag naar staal dit jaar met 4,5 tot 5,5 procent zal groeien.

De staalreus opent donderdag voorbeurs de boeken. Maandag noteerde het aandeel ArcelorMittal bijna 3 procent hoger op 27,95 euro.

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ArcelorMittal 92% zegt kopen 13 stemmen

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

ArcelorMittal

26,000 17:37
+0,170 +0,66%

Dagelijkse nieuwsbrief

Ja, ik wil elke dag de laatste kooptips en analyses van verschillende aandelen ontvangen.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links