Van beleggers
voor beleggers
desktop iconOne Monitor

Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Credit Suisse waarschuwt voor aanzienlijk kwartaalverlies

Credit Suisse waarschuwt voor aanzienlijk kwartaalverlies

ZÜRICH (ANP) - De Zwitserse bank Credit Suisse sluit het eerste kwartaal van het jaar mogelijk af met een aanzienlijk verlies. De bank, die juist wat leek te herstellen van eerdere problemen, kampt met een grote Amerikaanse klant die in gebreke blijft met megastortingen. Ook andere banken zouden 'slachtoffer' zijn van het hedgefonds.

Hoe groot de problemen zijn, kon Credit Suisse nog niet zeggen. Maar volgens de bank is de schade "aanzienlijk en materieel", waarmee het direct invloed heeft op het resultaat van de bank. Credit Suisse zei dat het samen met andere banken posities in verband met de klant aan het terugtrekken is.

Vermoedelijk spelen de problemen nu om Archegos Capital Management. Het in New York gevestigde bedrijf is het middelpunt van een zogeheten margin call, wat zoveel betekent als een te laag saldo waardoor extra stortingen nodig zijn. Dat leidde voor het weekend tot de gedwongen verkoop van tientallen miljarden dollars aan aandelen.

Het nieuws nu volgt op eerdere problemen bij Credit Suisse, ondanks een vliegende start in 2021. De op een na grootste bank van Zwitserland moest in het slotkwartaal van 2020 nog 850 miljoen dollar opzij zetten voor een schikking in de Verenigde Staten. Dat was nog een uitwas van de financiële crisis en het gerommel met hypotheken in de periode rond 2008.

Die klap kwam bovenop een eerdere afschrijving van 450 miljoen dollar op het belang van de bank in York Capital. De kwestie rondom de verkoop van risicovolle hypotheekbeleggingen in de VS in aanloop naar de financiële crisis krijgt mogelijk nog een staartje. Meerdere partijen hebben nog claims lopen tegen de bank.

Ook het recente omvallen van de Greensill Bank zadelt Credit Suisse op met kosten. Nog niet al het geld dat de bank had uitstaan bij Greensill is teruggestort.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ING

Gerelateerd

Reacties

22 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
 1. forum rang 6 ttroo 29 maart 2021 09:58
  Het lijkt me dat fondsen die impact hebben dat direct moeten melden. En dat gebeurt ook. Eerst door Nomura en nu door Credit Suisse. Andere partijen die nu nog melden dat ze eventueel forse verliezen hebben, zijn erg laat wat dubbel wantrouwend is. Misschien komt nog een Amerikaanse partij met gemelde verliezen. Dan heeft dat fonds flink wat risico's genomen met margin calls. Hoe meer ze gaan en moeten liquideren des te pijnljker het nog kan worden. Het lijkt op een eenmalige zwarte zwaan, met die vermelding zolang de beurzen gespekt blijft worden door de Centrale Banken, want daardoor komen deze zaken niet aan het licht, omdat het goed gaat. Zodra het een keer wat minder gaat, zoals bij een aantal fondsen waar dat fonds inzet, dan worden deze excessen pas zichtbaar. Vandaar dat mijn gezegde is: Gratis Geld. Wie worden rijker: 1. Drug Dealers. 2. Fraudeurs. 3. Beren die als laatste zijn overgebleven (of Stieren die Beren worden als er geen tot nauwelijks Beren meer zijn). Gratis Geld. Het klinkt mooi en leuk. Maar het leidt altijd tot verliezers.
 2. forum rang 5 geobeo 29 maart 2021 10:41
  En weer geen woord van wat hier mogelijk achter zit: GameStop.

  Lang verhaal kort: Archegos Capital (van een handelaar die voor illegale insider trading veroordeeld is en gewoon opnieuw begonnen is) komt van een hedge fund dat rond 2018 uit GameStop gestapt is. Waarschijnlijk scenario: hij heeft GameStop samen met andere hedge fund vriendjes (Citadel Capital & Melvin) geshort en dat heeft verkeerd uitgepakt. Ze gingen all in op de gok dat GameStop failliet zou gaan. Dat is niet gebeurd.

  Dit zou dan de eerste zijn in een lange rij systeem falen.

  Jammer dat we nog steeds geen journalisten hebben die de intentie hebben iets dieper te graven dan wat de ANP propaganda machine uit poept.

  PS: met short gaan bedoel ik: naked short op meerdere malen de volledige float.
 3. Marco1337 29 maart 2021 11:30
  quote:

  tilt schreef op 29 maart 2021 11:25:


  het ging trouwens fout met long posities in Viacom en discovery!
  Geen Gamestop gezien.


  Fout. Door de margin call zijn ze gedwongen om deze grote posities te verkopen waardoor de prijs van genoemde aandelen is gekelderd. Ze zaten dus long in Viacom en Discovery maar hebben deze posities noodgedwongen moeten sluiten voor liquiditeit. Dit is nog maar het begin.
22 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

ING Groep 10,814 07 mei
+0,018
+0,17%
 

Trending

  Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
  #/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare