Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Luchtvaartreizigers mogelijk verwaarloosd door crisisnoodsteun

BRUSSEL (ANP/BLOOMBERG) - Luchtvaartpassagiers zijn mogelijk oneerlijk behandeld op het moment dat Europese regelgevers alles op alles zetten om met noodsteun voor maatschappijen te komen. Daarvoor waarschuwde de financiële waakhond van de Europese Unie.

De Europese Rekenkamer zei woensdag begonnen te zijn met een onderzoek. Daaruit moet naar voren komen of de Europese Commissie de rechten van burgers die met het vliegtuig reisden of een vlucht boekten tijdens de coronacrisis voldoende heeft beschermd.

"In tijden van Covid-19 hebben de EU en de lidstaten een evenwicht moeten vinden tussen het behoud van rechten van passagiers en de ondersteuning van noodlijdende maatschappijen", zei Annemie Turtelboom, die als lid van de Europese Rekenkamer het onderzoek leidt. "Wij moeten nagaan of de rechten van miljoenen reizigers in de EU geen zijdelingse schade hebben opgelopen in de strijd om maatschappijen overeind te houden."

Terugbetalingen

Verschillende maatschappijen weigerden vorig jaar om terugbetalingen te doen nadat de pandemie vele vluchten aan de grond hield. Die zadelden de sector op met een verlies van 150 miljard euro. Door de weigering kwamen ze in aanvaring met de Europese regels die maatschappijen verplicht stelt reizigers te compenseren voor geannuleerde vluchten.

De Britse mededingingsautoriteit onderzoekt of de luchtvaartmaatschappijen de rechten van de consument hebben geschonden door terugbetalingen te weigeren. Een woordvoerder van de Europese Commissie was vooralsnog niet bereikbaar voor commentaar.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Air France-KLM

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 5 Mijn Vriend 3 maart 2021 20:21
    KLM heeft mijn ticket ook zelfs gedeeltelijk niet terugbetaald vanwege een zielige vormfout excuus in de aanvraag. Ze doen maar, al voor corona probeerde ik waar mogelijk KLM al te ontwijken vanwege de foute kwaliteit/prijs verhouding, en dat zal in de toekomst nog intensiever zijn.
2 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Air France-KLM 4,980 16 apr
+0,109
+2,24%
 

Trending

    Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
    #/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare