Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Reisbranche verloor meer dan 63 procent aan omzet

DEN HAAG (ANP) - De Nederlandse reisbranche is in 2020 flink ingestort met een omzetverlies van ruim 63 procent ten opzichte van een jaar eerder. Volgens cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) drukten de coronacrisis en alle bijkomende beperkingen en negatieve reisadviezen zwaar op de branche. In het vierde kwartaal was zelfs sprake van met een omzetdaling van bijna 77 procent.

Reisbureaus hebben bijvoorbeeld veel minder buitenlandse vakanties verkocht. In het hele jaar nam het aantal toeristische overnachtingen in Nederland daarnaast met bijna een derde af. Vooral bij hotels en groepsaccommodaties was een scherpe daling te zien. Door een sterke toename van het aantal binnenlandse gasten in de zomerperiode daalde het aantal overnachtingen bij campings en huisjesterreinen minder hard.

Het statistiekbureau beschouwt de reisbranche als onderdeel van de zakelijke dienstverlening. De totale omzet van branches in die categorie zakte vorig jaar met 10 procent. Ook in bijvoorbeeld de reclamewereld en de arbeidsbemiddeling stonden de opbrengsten onder druk. Anderzijds waren er ook deelbranches die meer omzet behaalden, onder meer de administratieve dienstverlening, ingenieursbureaus en IT-dienstverlening.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links