Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

VS gaan handelstarieven voor de Europese Unie herzien

VS gaan handelstarieven voor de Europese Unie herzien

WASHINGTON (ANP/RTR) - De Verenigde Staten gaan het beleid rond importheffingen voor producten uit de Europese Unie herzien. Perschef Jen Psaki van het Witte Huis zei vrijdag dat handelstarieven hoog op de agenda staan om te bekijken.

Eerder riep de Europese Unie de regering van president Joe Biden op om de tarieven voor de invoer van staal en aluminium per direct op te heffen. Ook zou moeten worden gewerkt aan een oplossing voor het voortslepende conflict tussen de economische machtsblokken over luchtvaartsubsidies.

Dit gaat om een al zestien jaar durend conflict tussen de VS en de EU over staatssteun aan hun luchtvaartsector. Washington beschuldigde Europese landen ervan Airbus stiekem te hebben ondersteund met gunstige leningen. De EU vindt op haar beurt dat Boeing werd geholpen met voordelige belastingregels. In een reactie op het geschil werden over en weer extra handelstarieven ingesteld. Die kregen weer de goedkeuring van Wereldhandelsorganisatie WTO.

Verschillende lidstaten in de EU willen met de komst van Biden de banden met de VS aanhalen. Daarmee moet ook een einde worden gemaakt aan de problemen door de heffingen die de vorige president Donald Trump instelde.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ArcelorMittal

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

ArcelorMittal 24,400 22 apr
0,000
0,00%
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare