Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Grootste bank van Duitsland sluit coronajaar af met winst

Reacties

6 Posts
| Omlaag ↓
 1. createmonnie 4 februari 2021 08:22
  Zo zie je maar hoe verweven een bank in wereldwijde beurzen zit. Een bank die niet handelt op de beurs eindigt 2020 met zwaar verlies, maar een bank met handel in de beurs eindigt het crisisjaar met hoge winsten. ECB moet de financiële markten hoog houden om de banken niet weer te laten omvallen. Zo valt elk puzzelstukje op zijn plaats.
 2. Joris Bohnson 4 februari 2021 08:34
  DB is de achtervanger der achtervangers van vele derivaten. Dat DB wel winst maakt terwijl alle banken verlies maken is opmerkelijk. Eerst maar eens kijken naar de stroppenpot. Met zo een grote balans en zo een kleine dotering is er iets vreemds aan de hand.. sarcast on, maar DB heeft natuurlijk alleen maar blue chips als klant.
 3. Joris Bohnson 4 februari 2021 08:42
  In heel 2020 bedroeg de nettowinst van de groep 624 miljoen euro.

  Het resultaat voor belastingen bij de zogeheten kernbank, die overblijft na de transformatie, bedroeg 591 miljoen euro in het vierde kwartaal, waar de bank een jaar eerder nog een verlies moest rapporteren. Over het hele jaar was de winst bij dit deel van de bank 3,2 miljard euro.

  Dus na transformatie..... waar is het verliesgevende gedeelte..

  De bank wist bij de divisie met af te bouwen activiteiten, de Capital Release Unit, de risicogewogen activa in 2020 met 25 procent te laten dalen tot 34 miljard euro. In het vierde kwartaal was dat 5 miljard euro. Het doel van 38 miljard euro in 2020 werd daarmee niet gehaald. Het onderdeel boekte een verlies van 2,2 miljard euro. Dit was een jaar eerder nog 3,2 miljard euro.

  De bank wilde laten dalen met 25 %.... dat betekend bij 48 miljard een kwart dalen naar 38 is tien miljard afstoten...

  Dat is dus hun target met 40% missen mbt afstoten verliesgevende activiteiten... het is knap hoe ze de zinnen. In elkaar zetten.... DEutsche is stuk.. Al jaren.
 4. kenner66 4 februari 2021 09:18
  Door de corona crisis versneld kunnen ingrijpen geen weerstand van de bonden dus na de crisis lekker strak in het pak. Dan overgrote deel van de corona leningen worden gedekt door de overheid dus risico o,o. Onbegrijpelijk dat de kleine belegger bij ING en ABN iedere dag in de verleiding wordt gebracht om deze alsnog te verkopen tot grote vreugde van de grote jongens.
6 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

ING Groep

12,436 17:35
+0,082 +0,66%
Premium

ING heeft volop ruimte voor royalere pay-out richting aandeelhouders

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Ontdek IEX Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links