Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

BAM stopt met asfaltproductie om woningbouwplannen Den Haag

BAM stopt met asfaltproductie om woningbouwplannen Den Haag

BUNNIK (AFN) - Bouwbedrijf BAM stopt met de asfaltproductie op het Haagse industrieterrein Binckhorst, omdat de gemeente Den Haag van plan is daar woningen te gaan bouwen. De Haagse Asfaltcentrale (HAC), die al sinds 1959 op de Binckhorst zat, zal uiterlijk nog tot eind 2021 draaien op de locatie.

Voor het beëindigen van de asfaltproductie krijgt BAM een vergoeding. Er wordt geen mededeling gedaan over de hoogte daarvan.

De Haagse gemeenteraad stemde in met een voorstel van het college voor nieuwe woningen in en rond de Binckhorst. Gebiedsontwikkelaar AM, onderdeel van BAM, gaat daarbij samenwerken met de gemeente. De partijen willen samen een plan maken voor de bouw van minstens 400 woningen en voorzieningen die daarbij horen.

BAM is bezig om zijn asfaltproductie en die van branchegenoot Heijmans samen te voegen in een gezamenlijk bedrijf. De HAC wordt daar vanwege de aanstaande sluiting buiten gehouden.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
BAM

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

BAM Groep Koninklijke 2,116 17:35
-0,014
-0,66%
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare