Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Wall Street opent lager na oplopen Bidens voorsprong

Wall Street opent lager na oplopen Bidens voorsprong

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York reageerden met verliezen op het nieuws dat de Democratische kandidaat Joe Biden steeds dichter bij een overwinning van de Amerikaanse presidentsverkiezingen komt. Beleggers maken een pas op de plaats na de sterke opmars van de afgelopen twee dagen.

De Dow-Jonesindex noteerde kort na de openingsbel 0,5 procent lager op 28.270 punten. De breder samengestelde S&P 500 daalde ook 0,5 procent tot 3493 punten, terwijl techbeurs Nasdaq 1 procent prijsgaf tot 11.768 punten. Donderdag wonnen de beurzen nog tot 2,6 procent.

Biden heeft voorlopig zijn achterstand op zittend president Donald Trump ingehaald in de staten Georgia en Pennsylvania, melden Amerikaanse media. Als Biden de voorsprong in die laatste staat niet meer kwijtraakt, heeft hij genoeg kiesmannen om de presidentsverkiezingen te winnen.

Beleggers leken de afgelopen dagen al rekening te houden met een overwinning van Biden, die tegelijkertijd opgescheept zit met een overwegend Republikeinse Senaat. Radicale koerswijzigingen op het vlak van bijvoorbeeld winstbelastingen of fossiele brandstoffen lijken daardoor niet erg waarschijnlijk. De winst in de afgelopen vier dagen was de sterkste sinds april.

Ondertussen verwerkten de markten ook een nieuw Amerikaans banenrapport. De werkgelegenheid in de Verenigde Staten is vorige maand minder hard gegroeid dan in september. Wel overtrof de toename de verwachtingen van economen.

Bij de bedrijven gooide techbedrijf Uber hoge ogen met zijn recentste kwartaalcijfers. Door de coronacrisis waren er fors minder taxiritten via de gelijknamige ritjesapp, maar de bezorgtak groeide wel erg hard omdat veel meer maaltijden aan huis werden bezorgd, net als boodschappen. Het aandeel won ruim 3 procent.

Lees over dit aandeel ook

  1. mei '21 Beursblik: april lastig vatbare maand voor beleggers 2
  2. mrt '21 Techbedrijven als Apple en Tesla fors onderuit op Wall Street 2

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

10 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 4 Red_ 7 november 2020 10:29
    quote:

    pim f schreef op 6 november 2020 18:46:

    [...]
    Klik eens op de naam van de persoon op wie u reageerde. Deze man kent maar 1 issue: iedereen is een graaier. Beetje een complotdenkertje...
    Mwa, zag laatst artikel dat Franse bank SocGen onderzocht had dat zonder al het verruiming beleid de s&p500 op max 1800 had gestaan...
    Dus dat beurs kunstmatig en onterecht opgepompt wordt is gewoon juist.
10 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links