Van beleggers
voor beleggers
desktop iconOne Monitor

Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Hudson's Bay moet miljoenen betalen aan Nederlandse verhuurders

Hudson's Bay moet miljoenen betalen aan Nederlandse verhuurders

AMSTERDAM (AFN) - De Canadese warenhuisketen Hudson's Bay, die zijn winkels in Nederland eind vorig jaar sloot, moet van de rechter nog miljoenen euro's betalen aan verhuurders van zijn vroegere winkelpanden. Dat volgt uit recente uitspraken van de rechtbank in Amsterdam, waarover RTL Nieuws eerder schreef.

Het concern moet de verhuurders van panden in Almere en Tilburg, Unibail-Rodamco-Westfield en Wereldhave, respectievelijk ruim 1,3 miljoen en dik 1,8 miljoen euro betalen. Volgens RTL troffen de partijen elkaar dit jaar al meerdere keren voor de rechter. Zo verloor Hudson's Bay in april een bodemprocedure tegen het aan de beurs in Amsterdam genoteerde Unibail over achterstallige huur uit 2019.

Hudson's Bay wilde enkele jaren geleden de plek van het failliete V&D in het Nederlandse winkellandschap innemen, maar kampte met lage bezoekersaantallen. In september vorig jaar kondigde de onderneming aan uit Nederland te gaan vertrekken. Uiteindelijk werd de Nederlandse tak van de keten op oudjaarsdag failliet verklaard. Maar Hudson's Bay had bij zijn komst naar Nederland enkele jaren terug ook langlopende huurgaranties afgegeven. Volgens de rechter gelden die garanties van het moederbedrijf in Canada nog steeds.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Wereldhave

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Wereldhave 14,400 15:16
0,000
0,00%
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare