Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Amazon wil nog eens 10.000 extra banen op kantoor nabij Seattle

SEATTLE (AFN/BLOOMBERG) - Webwinkel Amazon is van plan nog eens 10.000 extra werknemers aan te nemen voor zijn kantoorlocatie in de plaats Bellevue in de omgeving van de Amerikaanse stad Seattle. Daarmee moet het aantal werknemers in Bellevue in de komende jaren stijgen naar 25.000.

Amazon is bezig met de bouw van nieuwe kantoorruimte en wolkenkrabbers in Bellevue, dat ten oosten ligt van Seattle waar het hoofdkantoor van de internetgigant staat. Momenteel heeft het bedrijf 3000 werknemers in dienst in Bellevue en 50.000 in Seattle in de staat Washington in het noordwesten van de Verenigde Staten. Amazon is ook bezig met de ontwikkeling van een tweede hoofdkantoor in de staat Virginia in het oosten van het land, in de stad Arlington. Daar moeten over tien jaar 25.000 werknemers actief zijn.

Amazon werkt dit jaar aan een flinke uitbreiding van het personeelsbestand, mede om zo aan de sterk stijgende onlineverkopen vanwege de coronacrisis te kunnen voldoen. Zo werd donderdag nog bekend dat het concern van plan is om in Groot-Brittannië 7000 extra vaste werknemers in dienst te nemen. Daarmee zou het Britse personeelsbestand van Amazon stijgen naar meer dan 40.000.

Lees over dit aandeel ook

  1. 12 apr Video: cyclische aandelen bieden kansen
  2. 04 apr Amazon vecht zich terug

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Amazon.com

Gerelateerd

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
  1. freemee 4 september 2020 18:02
    Ik zie het zo: de koers Amazon krijgt sinds lange tijd een tik en dat is dan meteen een goed PR moment om een positief bericht naar buiten te sturen.

    En die 10.000 werknemers zullen vast en zeker wel fulltime goedbetaalde banen zijn, en geen parttime bezorgers of zzp-ers op hun fietsje. :-)
  2. Knarf 4 september 2020 20:16
    Amazon, goed voor hun aandeelhouders. Maar toegevoegde waarde is beperkt. Dozenschuivers, pakketbezorgen en orders klaarzetters. Ben er totaal geen fan van. Las onlangs een verhaal dat ze ook graag ideeën "stelen" door start-ups te financieren en vervolgens het idee / concept te kopiëren.
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Amazon.com

179,620 26 apr
+5,950 +3,43%
Premium

Amazon vecht zich terug

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links