Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Wall Street opent in het rood

Wall Street opent in het rood

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn donderdag lager geopend. Beleggers op Wall Street blijven wat terughoudend door de stijging van het aantal coronabesmettingen in verschillende Amerikaanse staten en verwerken nieuwe cijfers over de wekelijkse uitkeringsaanvragen in de Verenigde Staten.

De Dow-Jonesindex noteerde kort na aanvang 0,7 procent lager op 25.930 punten. De breed samengestelde S&P 500 zakte 0,4 procent tot 3100 punten en technologiebeurs Nasdaq daalde een fractie tot 9907 punten.

Het aantal eerste uitkeringsaanvragen in de VS steeg vorige week met ruim 1,5 miljoen, na een bijgestelde toename met 1,57 miljoen een week eerder. Het cijfer viel hoger uit dan verwacht, want economen rekenden op bijna 1,3 miljoen aanvragen. Het is de dertiende week op rij dat het aantal aanvragen boven de miljoen ligt. Het is wel de elfde week op rij dat de aanvragen lager uitkomen dan in de week daarvoor.

Conjunctuurbarometer

Verder werd bekend dat de industriële bedrijvigheid rond de stad Philadelphia deze maand onverwacht groei laat zien, na de krimp in mei. Vanwege de versoepeling van de coronamaatregelen openen veel bedrijven weer de deuren. Kort na opening publiceert marktonderzoeker Conference Board zijn conjunctuurbarometer voor de Amerikaanse economie. Ook hier wordt verbetering verwacht.

Cruisemaatschappij Carnival kwam met cijfers over het afgelopen kwartaal. Er werd een nettoverlies van bijna 4,4 miljard dollar geleden en Carnival verwacht ook voor de rest van het jaar verliezen door de crisis, omdat daardoor zijn cruiseschepen voor anker liggen. Het aandeel Carnival verloor haast 5 procent, terwijl Royal Caribbean Cruises en Norwegian Cruise Line tot 2 procent inleverden. Woensdag moesten deze fondsen ook al terrein prijsgeven.

Supermarktketen Kroger opende eveneens de boeken. Kroger gaf aan geen prognoses voor het gehele jaar te kunnen vanwege de onzekerheid door de coronacrisis. De koers ging 2,2 procent omlaag.

Lees over dit aandeel ook

  1. mei '21 Beursblik: april lastig vatbare maand voor beleggers 2
  2. mrt '21 Techbedrijven als Apple en Tesla fors onderuit op Wall Street 2

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 18 juni 2020 16:04
    Zucht...paniek!:) Einde maand: boven 600. Eind Juli:Boven 700 Aug: Stabiel. Sep: 150 :):)
    Moraal van het verhaal: het kan vriezen en het kan dooien waar totaal geen touw aan vast te knopen valt. Je loopt eigenlijk op dun ijs. Na de expiratie van opties....vooral de puts waar heel veel op hebben gegokt...knalt de beurs weer verder omhoog. Mocht ik ongelijk hebben, dan is het dan niet anders :)
  2. forum rang 8 beleggertje2020 18 juni 2020 18:10
    Alle ups in indexen, verdwijnen straks binnen 1 tot 2 dagen als sneeuw voor de zon ! En tja als ze dan uit angst de handel stil gaan leggen omdat het te snel gaat, kelderen ze altijd binnen een weekje nog veel harder naar beneden dan ze hadden gehad als ze dat niet stilgelegd hadden. Dat is mijn visie ! Let maar op ! De volgende bodem komt een heel stuk lager uit dan de vorige . Juist door alle stimulus aan bedrijven zonder fantasie (die leven alleen nu nog maar tijdelijk op gigantische subsidies) Zo gaat KLM ook uiteindelijk failliet ! In de luchtvaart zal rainair de winnaar zijn . Als dat niet zo is dan ga ik hier vechten tegen het communisme !
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links