Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Wall Street levert eerdere winst in

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York stonden dinsdag halverwege de dag overwegend iets lager. Beleggers op Wall Street kijken naar de versoepeling van coronamaatregelen in verschillende landen, maar vrezen voor een nieuwe besmettingsgolf. Uitspraken van de Amerikaanse topdeskundige voor besmettelijke ziektes Anthony Fauci voor de Senaat zorgden voor meer zorgen. Daarnaast verwerken beleggers onder meer bedrijfsresultaten en cijfers over de Amerikaanse inflatie.

De Dow-Jonesindex stond rond 20.00 uur (Nederlandse tijd) 0,5 procent lager op 24.101 punten. De breed samengestelde S&P 500 werd 0,6 procent lager gezet op 2913 punten en techbeurs Nasdaq daalde 0,1 procent, tot 9182 punten.

Fauci waarschuwde voor het te snel heropenen van het land. Hij vreest bij een overhaaste terugkeer naar het normale leven zeer ernstige gevolgen zoals nieuwe corona-uitbraken.

Tesla

Tesla ging 2,3 procent omhoog. De maker van elektrische auto's heeft de productie in zijn Californische fabriek hervat en ging daarmee in tegen een verbod van de lokale autoriteiten. Topman Elon Musk benadrukte zelf ook aan de lopende band te gaan staan. President Trump steunde Musk door op Twitter op te roepen de fabriek te laten heropenen, maar personeel zou laten weten dat er te weinig veiliheidsmaatregelen zijn genomen.

Uber werd 5,6 procent hoger gezet na berichten dat het maaltijdbezorger GrubHub over zou willen nemen. Dat laatste bedrijf steeg bijna 37 procent. GrubHub wilde gesprekken met Uber overigens niet bevestigen, maar liet wel weten dat consolidatie in de sector logisch zou kunnen zijn.

Boeing

Boeing (min 1,5 procent) verloor opnieuw flink wat bestellingen voor vliegtuigen. De coronavirus en de problemen met de 737 MAX blijven het bedrijf parten spelen.

Vermogensbeheerder BlackRock (min 7,3 procent) kan ook op aandacht rekenen. Financieel dienstverlener PNC Financial Services wil zijn gehele belang van 22 procent in BlackRock ter waarde van circa 17 miljard dollar gaan verkopen.

Inflatie

De inflatie in de VS is in april afgezwakt naar 0,3 procent op jaarbasis, van 1,5 procent in maart. Dat komt vooral door de fors gedaalde energieprijzen, terwijl de prijzen ook werden beïnvloed door de coronacrisis.

De euro was 1,0852 dollar waard tegen 1,0868 dollar bij het slot van de Europese beurzen. Een vat Amerikaanse olie kostte 7,4 procent meer op 25,93 euro. Brentolie werd 1,5 procent duurder op 30,08 dollar per vat.

Lees over dit aandeel ook

  1. mei '21 Beursblik: april lastig vatbare maand voor beleggers 2
  2. mrt '21 Techbedrijven als Apple en Tesla fors onderuit op Wall Street 2

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

13 Posts
| Omlaag ↓
  1. FairValue 12 mei 2020 22:17
    Eindelijk een lekkere wel verdiende KRAK! Op deze niveaus met zoveel onzekerheid en zoveel economen die aangeven dat dit varkentje nog niet gewassen long gaan die is echt heel onverstandig. Alleen (pensioen)fondsen en (dag)gokkers zitten nog long. En grote kans dat die de centjes kunnen inleveren bij degene die nu short gaan. Op naar realistische niveaus!
13 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links