Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Wall Street op verlies, terwijl olieprijs verder keldert

Wall Street op verlies, terwijl olieprijs verder keldert

NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse aandelenbeurzen stonden maandag tijdens de middaghandel in New York op verlies. De oliesector op Wall Street staat onder druk door de sterke val van de prijs van Amerikaanse olie. Verder bleven beleggers de ontwikkelingen rond de coronacrisis volgen en ging de aandacht uit naar kwartaalresultaten van bedrijven.

De Dow-Jonesindex noteerde omstreeks 19.30 uur (Nederlandse tijd) 1,3 procent lager op 23.932 punten. De brede S&P 500 verloor 0,8 procent tot 2850 punten en technologiegraadmeter Nasdaq leverde 0,1 procent in tot 8639 punten.

De prijs van een vat Amerikaanse olie kelderde met meer dan 90 procent in waarde tot iets minder dan 2 dollar vanwege zorgen over overaanbod en zwakke vraag. Dat is het laagste niveau in decennia. Brentolie daalde minder hard, met ruim 6 procent tot 26,28 dollar. Olie- en gasproducenten Chevron en ExxonMobil speelden tot bijna 3 procent aan beurswaarde kwijt

Halliburton

Halliburton won juist bijna 4 procent. De oliedienstverlener leed in het eerste kwartaal verlies en zet het mes in de bestedingen om de malaise in de olie-industrie door de coronacrisis. Het bedrijf vreest dat de activiteit in de Amerikaanse schaliesector dit jaar zal krimpen. Branchegenoten Schlumberger en Baker Hughes kwamen eerder al met miljardenafschrijvingen.

Chemieconcern DuPont trok vanwege de coronacrisis zijn vooruitzichten voor dit jaar in en publiceerde voorlopige cijfers over het eerste kwartaal. Beleggers waren tevreden en het aandeel zat circa 5 procent in de lift. DuPont ziet wel veel onzekerheid in bepaalde eindmarkten. Daarnaast heeft het bedrijf extra financiering geregeld om de crisis door te komen.

Ares Management

Verder stond Ares Management bijna 4 procent lager. De investeerder is eigenaar van de Amerikaanse warenhuisketen Neiman Marcus die door de coronacrisis op omvallen is komen te staan. Ook stond Wynn Resort (min 4 procent) weer in de schijnwerpers. De casino- en hotelketen heeft de overheid opgeroepen om de bekende Las Vegas Strip midden of eind mei weer open te laten gaan.

De euro was 1,0864 dollar waard, tegen 1,0873 bij het slot van de Europese beurzen eerder op de dag.

Lees over dit aandeel ook

  1. mei '21 Beursblik: april lastig vatbare maand voor beleggers 2
  2. mrt '21 Techbedrijven als Apple en Tesla fors onderuit op Wall Street 2

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

80 Posts
Pagina: 1 2 3 4 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Wolff in schaapskleren 20 april 2020 19:54
    WTI beneden 2 USD??? Waarom gaan de olie-aandelen dan niet nog veel harder omlaag (net als de rest van de beurs mi zou moeten dalen)?? Iemand een idee? Ook de Brent prijzen liggen nog veeeel hoger en zouden mee moeten dalen als er op deze wereld markt barrels voor < 2 USD verkocht worden.
  2. Studentenrekening 20 april 2020 19:58
    quote:

    Wolff in schaapskleren schreef op 20 april 2020 19:54:

    WTI beneden 2 USD??? Waarom gaan de olie-aandelen dan niet nog veel harder omlaag (net als de rest van de beurs mi zou moeten dalen)?? Iemand een idee? Ook de Brent prijzen liggen nog veeeel hoger en zouden mee moeten dalen als er op deze wereld markt barrels voor < 2 USD verkocht worden.
    Vandaag verloopt de betreffende NYMEX future. De prijs die je ziet is voor de MAY20 Future die vandaag moet worden voldaan. Wie niet verkoopt moet de olie aannemen, maar er is geen opslagcapaciteit beschikbaar, dus nieman wil de troep hebben.

    Morgen wordt lijkt me gewoon weer overgeschakeld op de JUN20 future. Die wordt momenteel gewoon geprijsd op 22 dollar.

    Nasdaq groen btw. Niks aan de hand. Ook zonder economie kunnen we stijgen. up Up UP!
  3. [verwijderd] 20 april 2020 20:10
    quote:

    Hangyodon schreef op 20 april 2020 20:03:

    Amerikaanse beurs gaat zo instorten. Olie is in dollars door de mega inflatie is de dollar gewoon niks waard. Vandaar de prijs zolaag.
    Ik zie het instorten van dow niet gebeuren.
    1 omdat deze kunstmatig omhoog wordt geduwd en straks in de plus eindigt
    2 omdat ik short zit in de dow en ik vaak verlies :-(
80 Posts
Pagina: 1 2 3 4 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links