Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Wall Street op verlies, terwijl olieprijs verder keldert

Reacties

80 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 | Laatste | Omlaag ↓
 1. Pechorin 20 april 2020 21:46
  quote:

  StoplossBurner schreef op 20 april 2020 21:19:


  Het hele fracking gebeuren is totaal niet houdbaar. Zoals ik al zei, het enige wat Trumpie nog kan doen is grof geld bijprinten over de rug van de belastingbetaler om olie in de grond te laten zitten. Trump is er gek genoeg voor om dit ondoorzichtig via de FED te gaan doen. Hoe zou dit toch te zien kunnen zijn?


  Hij heeft ook altijd nog do militaire optie. En de CIA optie. In times of trouble, all Sepps rally around the POTUS. Heb je 'm door?

  Ben benieuwd of we door de poor van deflatie zijn gelopen - we zullen er achter gaan komen.
 2. timmetje83 20 april 2020 21:59
  quote:

  Cavemenneke schreef op 20 april 2020 21:29:


  morgen eens aan de pomp hier in belgie kijken, zal dik onder euro staan , maar goed, al 5 weken niet hoeven tanken, komende weken ook niet dus weinig profijt door thuiswerk, maar niet tanken is nog meer besparen dus ik klaag niet :-)
  enige pompen dat dadelijk nog is, is dat van de beurs in het laatste kwartier ...


  Kijk Flodder in Amerika maar, misschien kom je nog op ideeën!
 3. Ryder 20 april 2020 22:12
  quote:

  Shortlong schreef op 20 april 2020 20:10:


  [...]

  Ik zie het instorten van dow niet gebeuren.
  1 omdat deze kunstmatig omhoog wordt geduwd en straks in de plus eindigt
  2 omdat ik short zit in de dow en ik vaak verlies :-(


  Het gebeurd op het moment dat niemand het verwacht, maar wel aan ziet komen!
 4. Ryder 20 april 2020 22:21
  quote:

  Johny Be Goode schreef op 20 april 2020 20:48:


  Nou, het is weer een interessante dag vandaag... Even weinig spannends, afgezien van de ondoorgrondbaar groene borden in Europa. We hebben dan toch wel een unicum, zoals we er tijdens corona al veel gezien hebben, negatieve olie prijzen. Ik hoor en zie hier allerlei dingen over en heb de indruk dat er nogal wat onduidelijkheid is. Ten eerste is er weer een sterk staaltje incomplete informatie van iex. Olie gaat onder de dollar (sterker nog, negatief). Dat klopt, er is echter ook een nuance, namelijk dat dit de prijs is voor mei, met expiratie morgen. De expiraties in Juni en later hebben (totaal) andere prijzen. Hetzelfde geldt voor alles wat niet WTI is.

  Is deze prijsdaling dan normaal? Nee zeker niet. Is het een reden tot zorg? Wat mij betreft en fundamenteel gezien, zeker. Het signaleert een totale implosie van de vraag naar energie en productie. Hierbij zou historisch en fundamenteel gezien een diep rode beurs passen. Waarom deze er niet is valt onder andere te verklaren door het eindeloze gratis geld, de opkoop programma's en het fabeltje dat de lockdowns ten gevolge van corona geen structurele en diepgaande crisis tot gevolg zullen hebben. Dit alles terzijde.

  Er zijn verschillende redenen voor de, tussendoor zelfs negatieve, WTI prijzen vandaag voor mei. De productie in de schalievelden (VS) is veelal on-shore en hiermee ontstaat bij overproductie een acuut opslag probleem. De olieboeren weten van zotigheid niet meer waar ze het goedje moeten laten, dit verklaard de prijsvorming. Op andere plekken (met name offshore) speelt dit in veel mindere mate, daarom blijven de prijzen ook hoger.

  Is dit een eenmalig iets? Dat verwacht ik niet. Juni zal ook een lage bedrijvigheid kennen en tenzij de VS de productie drastisch beperken ontstaat hetzelfde probleem. Hiermee is er eigenlijk niks meer wat het bestaan van de producenten in de VS rechtvaardigt vanuit economisch perspectief. De wens over eigen productie te willen beschikken daar gelaten. Olie en Trump zijn presidentschap zijn echter nauw met elkaar verbonden. Ben dus benieuwd op welke wijze onze "vriend" zijn macht nu weer zal proberen te misbruiken om de boel te manipuleren.

  Fraai is het allemaal niet, ik hou me langs de zijlijn, maar zie hier rationeel op geen enkele manier nog een "happy end". De economische fundamenten en waarheden van voorheen zijn overboord gegooid, QE en twitter zijn de nieuwe norm. Waar het heen gaat? Uw gok is net zo goed als die van mij.  Ik heb weer genoten van je analyse! En wat mij betreft Cash=King (short gaan durf ik (nog) niet).
 5. forum rang 6 Go Go Go ! 20 april 2020 22:29
  quote:

  Pechorin schreef op 20 april 2020 21:46:


  [...]

  Hij heeft ook altijd nog do militaire optie. En de CIA optie. In times of trouble, all Sepps rally around the POTUS. Heb je 'm door?

  Ben benieuwd of we door de poor van deflatie zijn gelopen - we zullen er achter gaan komen.


  Die eerste zin begrijp ik ... en idd niet uit te sluiten. De doos met trucjes op achtergrond.

  De tweede zin ... ook niet helemaal onlogisch gedacht.
 6. forum rang 4 boomer92 21 april 2020 02:17
  quote:

  tolick schreef op 20 april 2020 22:22:


  Nou had het gister vanmorgen al verwacht, toe dacht ik even rond de middag toen we het rood in gingen, maar nu weet ik het zeker morgen onder de 500
  wat is het nou gister ?vanmorgen ?of rond de middag? en wat heb je ermee gedaan ? zou zeggen zoek een andere hobby !! deze twijfels gaan je veel geld kosten ! vraag fv er nog eens op na die op 460 , 480 en 500 shorts bijgekocht omdat hij zeker wist dat op 460 de beurs zou dalen !! zeker is dat je dood gaat verder is niks zeker !
80 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 | Laatste |Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

NY-DJ-Industrial Avg 0,00 nov '18
0,00
0,00%
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare