Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Wall Street zet neerwaartse lijn door

Wall Street zet neerwaartse lijn door

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn donderdag in het rood geopend, na de stevige koersdalingen een dag eerder. Beleggers op Wall Street blijven bezorgd dat de coronacrisis voor een zware wereldwijde recessie gaat zorgen, ondanks maatregelen van autoriteiten om de economische impact te verzachten.

De Dow-Jonesindex noteerde kort na aanvang 2,4 procent lager op 19.419 punten. De brede S&P 500 verloor 2 procent tot 2349 punten en technologiebeurs Nasdaq zakte 0,9 procent tot 6926 punten. Op woensdag waren minnen tot 6,3 procent te zien.

Beursexploitant New York Stock Exchange (NYSE) liet weten maandag zijn handelsvloeren tijdelijk te sluiten en over te gaan op volledig elektronische handel, nadat een handelaar en een werknemer deze week beide positief zijn getest op het coronavirus.

ECB

De Europese Centrale Bank (ECB) kwam met een nieuw opkoopprogramma voor obligaties ter waarde van 750 miljard euro om zo de economie te stimuleren. De Amerikaanse Federal Reserve kondigde op zijn beurt een steunprogramma voor beleggingsfondsen aan om de schadelijke effecten van de virusuitbraak op de financiële markten tegen te gaan. Door de crisis staan die fondsen onder druk omdat bedrijven en huishoudens hun geld uit die fondsen halen.

Motorfietsenbouwer Harley-Davidson (min 10 procent) zei zijn Amerikaanse fabrieken tot eind deze maand stil te leggen. Bij een fabrieksmedewerker is het virus geconstateerd. Autofabrikanten als General Motors (GM) en Ford Motor leggen eveneens de productie in Noord-Amerika stil. Ford schrapte bovendien het dividend. GM en Ford gingen tot 6,8 procent omlaag.

Hotelketen Marriott International schrapte zijn winstverwachting voor dit jaar in verband met de coronacrisis en kelderde 13,9 procent. Ook restaurantbedrijf Darden Restaurants is veel onzekerder geworden over de resultaten en leverde 3,4 procent in.

Lees over dit aandeel ook

  1. mei '21 Beursblik: april lastig vatbare maand voor beleggers 2
  2. mrt '21 Techbedrijven als Apple en Tesla fors onderuit op Wall Street 2

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

7 Posts
| Omlaag ↓
7 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links