Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

AEX nadert jaarrecord

AEX nadert jaarrecord

AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs won dinsdag opnieuw terrein en naderde het hoogste niveau van het jaar. Ook de meeste andere Europese beurzen stonden in het groen. Beleggers bleven hoopvol op een mogelijke doorbraak bij de handelsgesprekken tussen de Verenigde Staten en China, die volgende week in Washington worden hervat.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de ochtendhandel 0,4 procent in de plus op 582,66 punten. Op 25 juli tikte de hoofdindex de hoogste tussentijdse stand van 2019 aan op 586,32 punten. De hoogste slotkoers van het jaar werd op 24 juli bereikt, op 583,26 punten. De MidKap klom 0,9 procent tot 841,26 punten. De beurzen in Parijs en Frankfurt stegen tot 0,3 procent. Londen stond een fractie lager.

Sterkste stijger in de AEX was staalconcern ArcelorMittal met een winst van 2,2 procent. KPN behoorde tot de staartgroep met een min van 0,8 procent. Joost Farwerck blijft aan het roer staan van het telecomconcern. Sinds het vertrek van bestuursvoorzitter Maximo Ibarra hanteerde de operationeel directeur al tijdelijk de voorzittershamer. Financieel topman Jan Kees de Jager legt per 1 maart zijn functie neer. De Jager wordt opgevolgd door Chris Figee, de financieel bestuurder van verzekeraar ASR (min 2,1 procent).

Air France-KLM

In de MidKap stond luchtvaartcombinatie Air France-KLM bovenaan met een plus van ruim 2 procent na een koopadvies van Bank of America. PostNL daalde 0,8 procent na de koerswinst van bijna 10 procent een dag eerder. De postbezorger begint met de uitwerking van de overname van concurrent Sandd. PostNL kreeg vrijdag onder strenge voorwaarden alsnog toestemming om zijn concurrent over te nemen.

In Zürich won Credit Suisse 0,7 procent. Operationeel directeur Pierre-Olivier Bouée heeft ontslag genomen bij Credit Suisse. Hij neemt naar eigen zeggen zijn verantwoordelijkheid voor het spionageschandaal dat de financiële instelling trof. Topman Tidjane Thiam was niet op de hoogte van de spionage.

De euro was 1,0888 dollar waard, tegen 1,0903 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie werd 0,7 procent duurder op 54,46 dollar. Brentolie klom ook 0,7 procent in prijs, tot 59,66 dollar per vat.

Lees over dit aandeel ook

  1. 10:07 Bomvolle week voor de boeg
  2. 27 apr Tech helpt AEX in het zadel

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX

Gerelateerd

Reacties

6 Posts
| Omlaag ↓
  1. Debo 1 oktober 2019 10:46
    quote:

    Kees2 schreef op 1 oktober 2019 10:27:

    Euro al ruim 5% gedaald tegenover de US$ dit jaar.
    Blijkbaar niet nieuwswaardig of er mag niets van gezegd worden.
    Inderdaad. ooit kregen we $1,50 voor een euro maar daar hebben we al de helft van ingeleverd. Topmunt die euro net zo top als de EU zelf.
6 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links