Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Wall Street zet daling door

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York stonden maandag na een licht hogere opening in het rood, waarmee werd voortgeborduurd op de stevige koersverliezen van vrijdag. De handelsspanningen bleven boven de markt hangen. Verder ging FedEx omlaag na Chinese dreigementen tegen de pakketbezorger, terwijl Google-moederconcern Alphabet en Facebook onder druk stonden door berichten over onderzoeken tegen de internetgiganten door Amerikaanse toezichthouders.

De toonaangevende Dow-Jonesindex noteerde tussentijds 0,1 procent lager op 24.800 punten. De brede S&P 500 zakte 0,1 procent tot 2749 punten en de technologiegraadmeter Nasdaq daalde 1,1 procent tot 7373 punten.

De Chinese autoriteiten zijn een onderzoek begonnen naar FedEx (min 0,9 procent). Volgens Peking leverde het bedrijf pakketten van het Chinese technologieconcern Huawei niet bij de juiste afnemers en China dreigt FedEx nu op een lijst van zogenoemde ''onbetrouwbare buitenlandse bedrijven'' te zetten, mogelijk als wraakactie voor de plaatsing van Huawei op de sanctielijst van Washington.

Facebook

Alphabet ging 6,5 procent onderuit. Justitie zou werken aan een kartelonderzoek tegen Google. Een van de mogelijke aandachtsgebieden zou de dominante marktpositie van Google op het gebied van online advertenties kunnen zijn.

Facebook (min 7,5 procent) zou op zijn beurt doelwit zijn van een kartelonderzoek door de Federal Trade Commission (FTC). Ook internethandelaar Amazon (min 4,8 procent) moest terrein prijsgeven door vrees voor strengere regelgeving.

Boeing

Vliegtuigbouwer Boeing zakte 1 procent. De Amerikaanse luchtvaartautoriteit heeft een nieuw probleem aan het licht gebracht bij een aantal Boeing-toestellen die mogelijk onderdelen bevatten met fabricagefouten.

Een opvallende uitschieter was chipproducent Cypress Semiconductor met een plus van bijna 25 procent, die voor 9 miljard euro wordt overgenomen door het Duitse Infineon.

Industrie

Op economisch gebied bleek dat de bedrijvigheid in de Amerikaanse industrie in mei is afgezwakt, mede door de oplopende handelsspanningen.

De euro noteerde 1,1223 dollar tegen 1,1207 dollar in Europa. Een vat Amerikaanse olie kostte 0,7 procent meer op 53,89 dollar. Brentolie zakte 0,1 procent tot 61,91 dollar.

Lees over dit aandeel ook

  1. mei '21 Beursblik: april lastig vatbare maand voor beleggers 2
  2. mrt '21 Techbedrijven als Apple en Tesla fors onderuit op Wall Street 2

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

7 Posts
| Omlaag ↓
7 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links