Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Wall Street poetst verliezen weg

NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse aandelenbeurzen stonden woensdag op de eerste handelsdag van het nieuwe beursjaar 2019 op winst, nadat de koersverliezen van eerder op de dag werden weggepoetst. De handel op Wall Street kreeg steun van de flink stijgende olieprijzen en optimisme over de Chinees-Amerikaanse handelsvete.

De Dow-Jonesindex noteerde tussentijds een plusje van 0,2 procent op 23.379 punten. De brede S&P 500 klom 0,3 procent tot 2514 punten en de technologiegraadmeter Nasdaq won 0,6 procent tot 6675 punten.

President Donald Trump liet weten dat het handelsoverleg tussen de Verenigde Staten en China goed verloopt. Hij zei verder dat de stevige koersverliezen van december slechts tijdelijk waren en dat de beurzen zullen stijgen zodra er handelsdeals worden getekend.

Trump

Beleggers in New York hielden ook de politieke ontwikkelingen in Washington in het oog. Trump nodigde politieke leiders van de Republikeinse en de Democratische Partij uit voor overleg in het Witte Huis. Daar zal gepoogd worden om stappen te zetten richting een akkoord om een einde te maken aan de shutdown. Door onenigheid over de begroting ligt een deel van de Amerikaanse overheid al elf dagen stil.

De oliegerelateerde fondsen profiteerden van de flink hogere olieprijzen na berichten dat Saudi-Arabië zijn export van olie heeft verlaagd. Een vat Amerikaanse olie klom 4 procent tot 47,25 dollar en Brentolie kostte 3,5 procent meer op 55,66 dollar per vat. De grote olie- en gasconcerns ExxonMobil, Chevron en ConocoPhillips stegen tot 2,5 procent, terwijl oliedienstverleners Schlumberger, Halliburton en Transocean tot 3,8 procent hoger werden gezet.

Tesla

Tesla ging 6,6 procent onderuit. Het bedrijf leverde in het vierde kwartaal iets minder auto's af dan door analisten werd verwacht. Ook zette de maker van elektrische auto's het mes in de prijzen van zijn wagens in de Verenigde Staten. Dat deed Tesla om het verlies van een overheidssubsidie voor de aanschaf van een schone auto deels goed te maken.

Netflix toonde een lichte min. De abonneegroei bij de videostreamingsdienst zou volgens een analistenrapport tegenvallen.

De euro noteerde 1,1329 dollar, tegen 1,1356 dollar bij het slot van de handel in Europa.

Lees over dit aandeel ook

  1. mei '21 Beursblik: april lastig vatbare maand voor beleggers 2
  2. mrt '21 Techbedrijven als Apple en Tesla fors onderuit op Wall Street 2

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

6 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 2 januari 2019 21:45

    de beurs wordt geregeerd door Trump.
    Niet door fundamenten, maar door een spel.
    Hij kan de markt breken of laten stijgen door zijn handtekening te plaatsen met China of de oorlog verder doorvoeren.

    Elon Musk wordt ervoor gestraft.

    President Donald Trump liet weten dat het handelsoverleg tussen de Verenigde Staten en China goed verloopt. Hij zei verder dat de stevige koersverliezen van december slechts tijdelijk waren en dat de beurzen zullen stijgen zodra er handelsdeals worden getekend.
6 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links