Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Klein verlies voor beurs Amsterdam

AMSTERDAM (AFN) - De beurs in Amsterdam is woensdag licht lager gesloten. Elders in Europa was een wisselend beeld te zien. De handel verliep relatief rustig omdat Wall Street dicht bleef vanwege Onafhankelijkheidsdag. Op het Damrak stonden de bouwers BAM en VolkerWessels onder druk na nieuwe miljoenenafschrijvingen op de bouw van de nieuwe zeesluis in IJmuiden.

De AEX-index op Beursplein 5 eindigde 0,2 procent lager op 549,22 punten. De MidKap daalde 0,8 procent tot 759,69 punten. Parijs won 0,1 procent, Londen en Frankfurt verloren 0,3 procent.

In de MidKap zakte BAM 3,7 procent, bij de kleinere bedrijven kelderde VolkerWessels ruim 10 procent. BAM meldde een kostenoverschrijding van circa 30 miljoen euro en VolkerWessels schrijft 31,5 miljoen euro af op de bouw van de zeesluis. Rijkswaterstaat meldde dat de bouw van de zeesluis, de grootste ter wereld, 27 maanden langer gaat duren. De beide bouwers schreven eerder al meer dan 100 miljoen euro af op het project.

KPN

Bij de hoofdfondsen was Altice Europe de grootste daler met een min van 5,3 procent. Het kabel- en telecombedrijf is niet van plan zijn Franse telecomonderdeel SFR van de hand te doen. Dat zei topman Alain Weill tegen de Franse zakenkrant Les Echos. Koploper in de AEX was telecomconcern KPN met een plus van 1,5 procent.

In Londen won Sainsbury 3 procent. Het Britse supermarktconcern zag de verkopen van winkels die langer dan een jaar open zijn in het afgelopen kwartaal met 0,2 procent groeien. Analisten hadden gerekend op een daling met 0,1 procent.

Euro

BP daalde licht in waarde. Het Britse olie- en gasconcern heeft zijn belang in het olieveld Clair in de Noordzee uitgebreid. Het bedrijf bereikte daarover overeenstemming met de Amerikaanse branchegenoot ConocoPhillips. Tegelijkertijd verkopen de Britten een niet-operationeel belang in een winningsgebied in Alaska aan Conoco.

De euro was 1,1641 dollar waard, tegen 1,1653 dollar een dag eerder. De prijs van een vat Amerikaanse olie ging een fractie omhoog tot 74,15 dollar. Brentolie steeg 0,2 procent in prijs tot 77,76 dollar per vat.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
  1. Toyota Century 4 juli 2018 18:04
    Tijd voor een mea culpa op IEX.nl n.a.v. het koopadvies d.d. 14 juni 2018 om 09:30 uur? Want een fonds dat 28,5% daalt moet weer 40% stijgen om Break Even te draaien.

    "Besi bevindt zich in de sweet spot van een markt die sterk groeit. De Q1-cijfers werden slecht ontvangen, maar zijn nog steeds sterk. Hetzelfde geldt voor de outlook. Het forse dividend is een zoethouder wanneer de koers langer op dit niveau blijft hangen. Onthoud wel dat de activiteiten erg cyclisch zijn, houd dus nog wat kruit droog. Kopen rond €29."
  2. [verwijderd] 4 juli 2018 18:04
    BAM: Geachte CEO van Koninklijke BAM; ik ga er van uit dat u deze site regelmatig frequenteert. Het zal u niet zijn ontgaan dat de diverse stakeholders, zacht uitgedrukt, niet onder de indruk zijn van uw prestaties. Ook een meer IR- en PR-gerichte positionering van uw vennootschap verdient een kwaliteitsimpuls. Velen kijken uit naar een heldere uiteenzetting van uw akties en de vaak toegezegde (door uw manager IR) verbetering van de aandeelhouderswaarde.
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links