Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Wall Street fors lager door handelsvrees

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn maandag met duidelijke verliezen gesloten. Het sentiment werd gedrukt door dreigementen van president Donald Trump in het handelsconflict aan het adres van China en de Europese Unie. Vooral de chipsector en technologiebedrijven stonden onder druk. De verliezen werden uiteindelijk wel iets getemperd door opmerkingen van een hoge handelsadviseur van Trump.

De Dow-Jonesindex eindigde uiteindelijk 1,3 procent lager op 24.252,80 punten. De brede S&P 500 zakte 1,4 procent tot 2717,07 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq verloor 2,1 procent tot 7532,01 punten.

Trump waarschuwde afgelopen weekend alle landen geen handelsbarrières op te werpen of invoertarieven te heffen op Amerikaanse producten. De VS zal anders met meer dan gelijke munt terugslaan. Trump lijkt Chinese bedrijven ook te willen beperken in welke sectoren ze kunnen investeren. Topadviseur Peter Navarro gaf in een interview wat tegenwicht aan de vrees van beleggers.

Chipbedrijven omlaag

De chipbedrijven Micron, Nvidia, AMD en Intel zakten tot 6,9 procent. Ook andere technologiebedrijven hadden het zwaar. Netflix noteerde met een min van 6,6 procent zelfs zijn grootste verlies dit jaar. Ook het in New York genoteerde Chinese handelsplatform Alibaba had met een verlies van 5,3 procent last van de handelsbeslommeringen.

Harley-Davidson, dat getroffen wordt door Europese tegenheffingen, zakte 6 procent. De maker van motorfietsen gaf aan dat de kosten dit jaar 30 miljoen tot 45 miljoen dollar bedragen. De motormaker wil de prijzen voor zijn motoren niet verhogen en gaat motoren voor de Europese markt buiten de VS bouwen.

American Express wint

American Express kreeg gelijk van het Amerikaanse hooggerechtshof in een jarenlange mededingingszaak tegen het bedrijf. De zaak kon grote gevolgen hebben als de rechters hadden geoordeeld dat de creditcardmaatschappij de concurrentie op ongeoorloofde wijze buitenspel had gezet. Het aandeel won 1,4 procent.

Verder was er nog overnamenieuws. Campbell Soup zou in de belangstelling staan van Kraft Heinz en steeg ruim 9 procent. Kraft Heinz dikte 0,2 procent in. General Electric zakte 2,3 procent op de aankondiging dat het industrieel conglomeraat zijn tak die industriële motoren bouwt van de hand doet. Investeerder Advent International betaalt 3,25 miljard dollar.

De euro was 1,1699 dollar waard, tegen 1,1692 dollar eerder op de dag bij het sluiten van de Europese beurzen. Een vat Amerikaanse olie zakte 0,8 procent in prijs tot 68,01 dollar. Brentolie kostte 1,1 procent minder op 74,76 dollar per vat.

Lees over dit aandeel ook

  1. mei '21 Beursblik: april lastig vatbare maand voor beleggers 2
  2. mrt '21 Techbedrijven als Apple en Tesla fors onderuit op Wall Street 2

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

12 Posts
| Omlaag ↓
  1. Mrx77 25 juni 2018 22:20
    Trump mag wel invoerheffingen doorvoeren maar dreigt andere landen als ze met gelijke munt terugslaan...wat is dit voor arrogantie...moeten we ons in elkaar laten slaan en toekijken? Dat die president een weerspiegeling is vd arrogantie vh volk, die hebben op deze man festemd. Obama had al gewaarschuwd dat hij ezijn emoties niet goed kan beheersen en deze man is toevertrouwd aan de atoomknoppen...
  2. forum rang 6 rene66 25 juni 2018 23:14
    Ik snap niet waarom de beurzen wereldwijd zo enorm zijn gedaald nav Trump zijn nieuwe plan. Volgens het FD is de koopzucht van de Chinezen al enorm minder geworden in het afgelopen half jaar.

    Ik zie ook geen directe link tussen de daling van bedrijven die helemaal niks te doen hebben met de handel tussen de VS en China, zoals bedrijven die alleen in de EU opereren of bedrijven die hoofdzakelijk buiten China (denk aan Amazon) of hoofdzakelijk in China (denk aan Tencent) opereren. Het is volgens mij één groot spel van shorters.
  3. [verwijderd] 26 juni 2018 05:19
    Is het nu ineens dozijn, angst handelsoorlog met trumps.
    het was toch afbouw stoppen Draak en nu zitten we met dik schulpapier klem.
    Zelfs de schuldenlast landen moet betaald worden.
    Wat als trumps nu toch handelsoorlog beperkt, hosanna up 1 dag op verkeerd been zette en helaas tch down voor de grote correctie na 9 jaar.
  4. MVo_ 26 juni 2018 08:59
    quote:

    Belske schreef op 26 juni 2018 08:09:

    Trump is de grootste shorter , hij zit zijn 4 jaar uit, in deze tijd laat hij de boel stijgen en dalen en zijn mensen kopen en verkopen .
    Deze boef heeft na zijn 4 jaar een godsvermogen en niemand doet hem dan iets .

    Ik vraag me al sinds zijn aantreden af in hoeverre hij de beurskoersen met zijn uitspraken beïnvloedt ten behoeve van het hedgefund van zijn schoonzoon..
12 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links