Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Groene borden op Wall Street

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York gingen dinsdag omhoog. Het sentiment werd gesteund door de verminderde vrees voor een handelsoorlog en de verzoenende geluiden uit Noord-Korea.

De leidende Dow-Jonesindex noteerde halverwege de sessie 0,2 procent hoger op 24.926 punten. De brede S&P 500 steeg 0,3 procent tot 2729 punten en de technologiegraadmeter Nasdaq won 0,6 procent tot 7370 punten.

De plannen van de Amerikaanse president Donald Trump om heffingen in te voeren op buitenlands staal en aluminium stuiten op steeds meer verzet, ook van de Republikeinen. Mogelijk besluit Trump om die plannen te schrappen. Daardoor zijn beleggers wat minder bevreesd dat er echt een wereldwijde handelsoorlog zal ontstaan.

Vertrouwen

Na een ontmoeting tussen diplomaten van Zuid- en Noord-Korea zou Pyongyang bereid zijn om te praten met de Verenigde Staten om het kernwapenarsenaal te verkleinen. In ruil daarvoor vraagt Noord-Korea dat de veiligheid van het regime van Kim Jong-un gegarandeerd wordt, zeggen Zuid-Koreaanse diplomaten. De nieuwe stap in de toenadering lijkt vertrouwen te wekken op de beurzen.

Bij de bedrijven stond supermarktketen Target in de belangstelling. Het winkelbedrijf zag de omzet in het afgelopen kwartaal groeien, geholpen door gestegen verkopen in de winkels en online. Ook de winst ging omhoog. De omzet viel hoger uit dan verwacht, maar de winst was teleurstellend. Het aandeel Target verloor 5,6 procent.

Costco

Groothandelsconcern Costco komt nabeurs met cijfers en stond tussentijds 0,3 procent lager. UPS stond in de belangstelling na een adviesverhoging en dikte 3,1 procent aan.

Marinus Pharmaceuticals kreeg een flinke tik. Het aandeel kelderde bijna 11 procent nadat het over het afgelopen jaar een groter dan verwacht verlies openbaarde. CommerceHub won meer dan 23 procent. Investeerder Sycamore Partners koopt de onderneming voor iets meer dan een miljard dollar.

De euro noteerde 1,2402 dollar tegen 1,2407 dollar bij het sluiten van de Europese beurzen eerder op de dag. De prijs van een vat Amerikaanse olie bleef vrijwel vlak op 62,56 dollar. Brentolie werd 0,4 procent duurder tot 65,78 dollar per vat.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

NY-DJ-Industrial Avg

0,00 nov '18
0,00 0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links