Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Wall Street verder omlaag'

'Wall Street verder omlaag'

NEW YORK (AFN) - De effectenbeurzen in New York openen vrijdag naar verwachting met verlies, waarmee de minnen van een dag eerder verder worden vergroot. Beleggers blijven terughoudend na een alternatief belastingplan van Republikeinen in de Senaat. Verder zijn er weer wat bedrijfsresultaten. De macro-economische agenda is vrijwel leeg.

Het plan van de Republikeinen in de Senaat voorziet nog steeds in het verlagen van de vennootschapsbelasting van 35 naar 20 procent, maar die maatregel gaat wel pas in 2019 in. Daardoor lijkt de door president Donald Trump beloofde belastingverlaging voor bedrijven vertraging op te lopen.

Bij de bedrijven gaat de aandacht onder meer uit naar Walt Disney dat donderdag nabeurs resultaten meldde. Die vielen slechter uit dan verwacht. Het media- en entertainmentconcern kondigde verder aan met een nieuwe Star Wars-trilogie te komen.

J.C. Penney

Detailhandelaar J.C. Penney maakte voor opening kwartaalcijfers bekend. Daarbij ging de vergelijkbare verkoop sterker omhoog dan analisten hadden voorspeld. Warenhuisketen Nordstrom bracht nabeurs juist tegenvallende kwartaalprestaties naar buiten.

Ook chipbedrijf Nvidia gaf inzage in de boeken en publiceerde meevallende resultaten en verwachtingen. De cijfers van autoverhuurbedrijf Hertz Global waren beter dan gedacht en het aandeel lijkt met een stevige koerswinst te openen.

Altice USA

Het in New York genoteerde Altice USA kan eveneens op belangstelling rekenen, na de grote wijzigingen in het management van het in Amsterdam genoteerde moederconcern Altice.

Kort na aanvang van de handel komt de Universiteit van Michigan met een voorlopige schatting over het Amerikaanse consumentenvertrouwen in november.

De Dow-Jonesindex sloot donderdag 0,4 procent lager op 23.461,94 punten. De breed samengestelde S&P 500 verloor eveneens 0,4 procent, tot 2584,62 punten. De technologiegraadmeter Nasdaq ging 0,6 procent omlaag naar 6750,05 punten.

Lees over dit aandeel ook

  1. mei '21 Beursblik: april lastig vatbare maand voor beleggers 2
  2. mrt '21 Techbedrijven als Apple en Tesla fors onderuit op Wall Street 2

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

NY-DJ-Industrial Avg

0,00 nov '18
0,00 0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links