Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Trump zorgt ook voor roering op Wall Street

NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse aandelenbeurzen zijn woensdag met kleine verliezen gesloten. Net als in Europa werden beleggers op Wall Street wat nerveus door uitlatingen van president Donald Trump. Die heeft gedreigd de overheid plat te leggen als dat nodig is om zijn geplande muur langs de Mexicaanse grens te financieren.

De Dow-Jonesindex ging 0,4 procent lager de handel uit op 21.812,09 punten. De brede S&P 500 zakte ook 0,4 procent, tot 2444,04 punten, en technologiegraadmeter Nasdaq speelde 0,3 procent kwijt op 6278,41 punten.

De president deed zijn uitspraken in Phoenix in de Amerikaanse grensstaat Arizona. In een vijf kwartier durende speech roerde Trump tal van onderwerpen aan. Zo schermde hij ook met het eenzijdig opzeggen van het Noord-Amerikaanse vrijhandelsverdrag NAFTA. Tijdens het presidentiële bezoek zijn er in Phoenix duizenden mensen de straat opgegaan om te protesteren tegen Trumps muurplannen.

Salesforce

Bij de bedrijven trok doe-het-zelfketen Lowe's de aandacht. De omzet en winst van de retailer bleven afgelopen kwartaal achter bij de verwachtingen van analisten. Het aandeel ging 3,7 procent omlaag.

Ook sofwarebedrijven Salesforce en Intuit gaven een kijkje in de boeken. De koers van de eerste dikte 0,1 procent aan, de ander leverde juist 1,9 procent aan beurswaarde in. Cosmeticabedrijf Coty zakte na een kwartaalbericht verder 4,5 procent.

WPP

Andere verliezers waren reclameondernemingen Omnicom en Interpublic, met minnen tot 7 procent. Hun koers stond onder druk door de tegenvallende prestaties van branchegenoot WPP, die eerder op de dag al in Londen onderuit ging. De in New York-genoteerde aandelen van WPP verloren 11,5 procent van hun waarde.

Op de financiële markten werd ook al erg vooruitgekeken naar de bijeenkomst van centrale bankiers in het Amerikaanse Jackson Hole die donderdag begint. De euro werd verhandeld voor 1,1817 dollar, tegen 1,1805 dollar bij het Europese beursslot eerder op de dag.

De olieprijzen zaten daarnaast iets in de lift nadat bleek dat de olievoorraden in de VS vorige week weer wat zijn gedaald. Een vat Amerikaanse olie ging 1,2 procent in prijs omhoog naar 48,38 dollar. Brentolie werd 1,4 procent duurder, op 52,57 dollar per vat.

Lees over dit aandeel ook

  1. mei '21 Beursblik: april lastig vatbare maand voor beleggers 2
  2. mrt '21 Techbedrijven als Apple en Tesla fors onderuit op Wall Street 2

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
  1. Falcone 23 augustus 2017 23:10
    Wat een onzin dat president Trump voor roering op de beurs zorgt Door een speech.Als Trump zou worden gekozen, zou de beurs instorten. Allemaal onwaar. De beurzen in de USA stegen vrijwel in een rechte lijn. Dat er nu een klein dopje van 1/2 procent. Is na zoveel ups normaal. Ga maar door Trump. Weerspreek de haatdragende, bijna schuimbekkende CNN,ers maar.
  2. [verwijderd] 23 augustus 2017 23:30
    www.zerohedge.com/news/2017-08-23/hav...

    ik vind het stukje op zerohedge passen bij de site btw. voor zover ik een inschatting kan maken.

    bovendien weinig woorden. veel zeggend. genoeg prikkelend.

    436 views btw.

    vind het altijd leuke wat rex and mike zeggen na zo'n uitspraak. een soort janus met 3 gezichten.

    voor mij is het boksen bestuderen. en houtje touwtje analyses erop los laten. zo heeft ieder zijn interesse hobbies en bezigheden.
  3. [verwijderd] 24 augustus 2017 10:31
    Trumps toespraak voor eigen aanhang bevatte geen nieuws.
    De dreiging om eventueel de overheid plat te leggen is een signaal aan de haviken uit zijn partij. Hij heeft de muur beloofd aan zijn aanhang.
    Qua kosten stelt het niets voor, dus alleen sabottage van zijn tegenstanders binnen de partij kunnen hem dwarszitten. Dan zit er voor hem maar een ding op.
    Uiterst bizar dat grote kuddes mensen panisch worden als een president niet volgens een sjabloon acteert. Dat zag je bij Pim Fortuyn en nu ook bij Trump.
    Trump moet zijn originaliteit bewaken en gewoon door blijven Twitteren.
    Obama was krullige woorden en geen daden, Trump is daden en eigen woorden.
    Geef mij maar de tweede.
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links