Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Vlak Wall Street kijkt naar olie en rente'

'Vlak Wall Street kijkt naar olie en rente'

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York openen donderdag naar verwachting vrijwel vlak. Onder meer oliegerelateerde bedrijven zullen in de belangstelling staan. De prijs van een vat Amerikaanse olie zakte voorbeurs voor het eerst sinds december onder de 50 dollar. Verder wordt enige terughoudendheid verwacht op de beurzen in aanloop naar het belangrijke banenrapport van vrijdag.

Onder meer de energiebedrijven NRG Energy en Transocean kunnen zich door de opnieuw dalende olieprijzen opmaken voor verlies. Een vat Amerikaanse olie kostte voorbeurs 49,45 dollar, een daling van 1,6 procent. Brentolie werd 1,4 procent goedkoper op 52,35 dollar.

Het aankomende banenrapport is van belang, omdat de stand van de arbeidsmarkt een belangrijke factor is in de afwegingen van de Federal Reserve in het Amerikaanse rentebesluit. Beleggers sorteren voor op de algemene verwachting dat de Fed de rente volgende week verhoogt. De ECB besloot donderdag zoals verwacht de rente in de eurozone ongewijzigd te laten.

Blauwtje

Het Amerikaanse verfbedrijf PPG staat in de schijnwerpers bij beleggers, nadat het een blauwtje liep bij AkzoNobel. Een ongevraagd miljardenbod op de Nederlandse branchegenoot werd afgewezen.

ExxonMobil beweegt mogelijk op de aankondiging dat de oliereus een belang van 25 procent heeft genomen in een gasproject bij Mozambique. Het concern betaalt daarvoor 2,8 miljard dollar aan het Italiaanse Eni.

Topman

Verzekeraar AIG moet op zoek naar een nieuwe topman. Peter Hancock maakte bekend op te stappen. Hij blijft wel aan tot er een opvolger is.

Cosmeticamaker Elf Beauty maakt zich op voor een koerssprongetje na de presentatie van een sterke kwartaalomzet. Tailored Brands ging in de voorbeurshandel juist flink omlaag. De eigenaar van meerdere kledingketens noteerde in het vierde kwartaal een groter verlies dan gedacht.

Beursgraadmeters

Twee van de drie belangrijkste Amerikaanse beursgraadmeters sloten woensdag voor de derde dag op rij met verlies. De leidende Dow-Jonesindex eindigde 0,3 procent in de min op 20.855,73 punten. De brede S&P 500 verloor 0,2 procent tot 2362,98 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq sloot 0,1 procent in de plus op 5837,55 punten.

Lees over dit aandeel ook

  1. mei '21 Beursblik: april lastig vatbare maand voor beleggers 2
  2. mrt '21 Techbedrijven als Apple en Tesla fors onderuit op Wall Street 2

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

NY-DJ-Industrial Avg

0,00 nov '18
0,00 0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links