Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Wall Street positief na woorden Yellen

NEW YORK (AFN) - De beurzen in New York stonden dinsdag halverwege de handelssessie op winst. Vooral financiële fondsen waren in trek, na een speech van Fed-voorzitter Janet Yellen in het Amerikaanse Congres. Haar woorden gaven beleggers vertrouwen dat de centrale bank mogelijk sneller met een rentestap gaat komen dan eerder aangenomen.

De Dow-Jonesindex noteerde omstreeks 19.30 uur (Nederlandse tijd) 0,3 procent hoger op 20.468 punten. De brede S&P 500 won 0,2 procent, tot 2334 punten, en technologiebeurs Nasdaq ging eveneens 0,2 procent vooruit, bij 5777 punten.

Yellen zei in Washington onder meer dat de recente verbeteringen in het economische plaatje de renteverhoging van de Fed afgelopen december rechtvaardigen. Destijds hintten de beleidsmakers op een geleidelijke verdere verhoging van de rente in de komende maanden.

Dipje

Na de woorden van Yellen lieten de beursgraadmeters aanvankelijk een klein dipje zien, maar later reageerden beleggers toch positief. Tegelijk ging ook de rente op staatspapier omhoog en de koers van de dollar liep op. De euro werd verhandeld voor 1,0573 dollar, tegen 1,0580 dollar bij het Europese slot eerder op de dag.

De grote bank Goldman Sachs was de grootste winnaar in de Dow met een plus van 1,3 procent. Branchegenoot JPMorgan kreeg er 1,2 procent aan beurswaarde bij.

General Motors

Verder kon autoconcern General Motors (GM) op aandacht rekenen nadat het Franse PSA Peugeot Citroën liet weten interesse te hebben in een overname van de Europese GM-dochter Opel. GM klom een kleine 5 procent.

Ook GigPeak wist de aandacht op zich gericht. De videochipmaker wordt ingelijfd voor 250 miljoen dollar door branchegenoot IDT en won daarop bijna 13 procent

De prijs van Amerikaanse olie steeg 0,7 procent tot 53,30 dollar per vat. Brent won 0,9 procent bij 56,11 dollar per vat.

Lees over dit aandeel ook

  1. mei '21 Beursblik: april lastig vatbare maand voor beleggers 2
  2. mrt '21 Techbedrijven als Apple en Tesla fors onderuit op Wall Street 2

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links