Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Europese beurzen in mineur

Europese beurzen in mineur

AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurzen in Europa stonden maandagochtend in het rood. De handel stond onder meer onder druk door zorgen rond het migratiebeleid van de nieuwe Amerikaanse president Donald Trump. Verder wordt gewacht op de stroom aan bedrijfsresultaten en economische cijfers die later op de week op de agenda staat.

In Amsterdam stond de AEX-index rond 11.35 uur 0,8 procent in de min op 481,97 punten. De MidKap zakte 0,6 procent naar 693,99 punten. De graadmeters in Frankfurt, Parijs en Londen verloren tot 1 procent.

Het besluit van Trump om een inreisverbod in te stellen voor inwoners van zeven moslimlanden zorgde afgelopen dagen internationaal voor veel onrust en onzekerheid. Onder meer veel grote Amerikaanse bedrijven veroordeelden het besluit scherp.

Wolters Kluwer

In de AEX was informatieleverancier Wolters Kluwer de enige duidelijke winnaar, met een plus van 1 procent. Tankopslagbedrijf Vopak stond onderaan de lijst van 25 hoofdfondsen, met een min van bijna 6 procent, nadat analisten van Goldman Sachs hadden geadviseerd het aandeel van de hand te doen.

In de MidKap bungelde Air France-KLM onderaan met een min van 2,5 procent. Het luchtvaartbedrijf zag zich afgelopen weekeinde genoodzaakt passagiers te weigeren vanwege het inreisverbod van de VS. Ook andere Europese luchtvaartmaatschappijen zagen hun beurswaarde dalen. Lufthansa verloor 0,6 procent in Frankfurt, terwijl IAG, het moederbedrijf van British Airways en Iberia, 2 procent daalde in Londen.

UniCredit

In Milaan stond UniCredit onder druk nadat de Italiaanse bank een nieuwe miljardenafschrijving op slechte leningen had gemeld. Die zorgde ervoor dat UniCredit eind vorig jaar niet aan de kapitaaleisen van de ECB voldeed. UniCredit, dat eerder al aankondigde 13 miljard euro aan vers kapitaal te willen ophalen, zag maandagochtend 4,7 procent aan beurswaarde verdampen.

De prijs van Amerikaanse olie zakte met 0,1 procent naar 53,20 dollar. Brent werd 0,2 procent goedkoper, bij 55,43 dollar per vat. De euro was met 1,0692 dollar vrijwel evenveel waard als bij het slot van de Europese beurzen op vrijdag.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
  1. down 30 januari 2017 13:06
    Jantje huilt en jantje lacht zullen we maar zeggen. Als je vandaag weer ziet dat runderen er zich weer wat van aantrekken dat Trump plotseling toch een schurk is dan toen ie nog gekozen moest worden dan zie je dat op de beurs altijd opzettelijke paniekzaaiers altijd succes erbij hebben om plotseling de zaak zwart te maken.... Als de komende dagen het verzet van de huichelaars die Trump nu een schurk noemen plotseling zien dat er voordeel uit zijn maatregel eruit rolt dan wordt hij weer in de zevende hemel geprezen dat hij een redder is van deze wereld met zijn harde maatregels die hij toch erdoor krijgt. De met name de huichelaars in de Brussel rennen dan weer als makke hondjes er achteraan en hangen vast aan zijn duivelsstaart!!!!!?
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links