Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Vlakke opening beurzen New York'

'Vlakke opening beurzen New York'

NEW YORK (AFN) - De beurzen in New York gaan dinsdag waarschijnlijk vlak openen. Beleggers op Wall Street kijken uit naar een persconferentie van aankomend president Donald Trump op woensdag en het begin van het Amerikaanse cijferseizoen op vrijdag.

Het wordt de eerste persconferentie van Trump sinds zijn verkiezingsoverwinning in november. Waarschijnlijk zal hij meer details geven over zijn economische plannen. Trump heeft aangegeven de belastingen te willen verlagen, geld te pompen in infrastructuur en de regels voor bedrijven te versoepelen.

Dinsdag bleek dat kleine ondernemers in de VS hoopvol zijn gestemd over de stappen die Trump zou willen zetten om de economie te stimuleren. Een index die het ondernemersvertrouwen meet van brancheorganisatie NFIB klom in december in het sterkste tempo sinds 1980 en bereikte het hoogste niveau sinds 2004.

Banken

De grote Amerikaanse banken JPMorgan Chase, Bank of America en Wells Fargo trappen vrijdag het cijferseizoen op Wall Street af met hun kwartaalresultaten. Verder komen deze week nog gegevens over onder meer de Amerikaanse detailhandelsverkopen en het consumentenvertrouwen.

Valeant staat voorbeurs flink hoger. De farmaceut verkoopt voor circa 2,1 miljard dollar aan bezittingen om de schuld te verlagen, waaronder drie huidverzorgingsmerken aan het Franse L'Oréal.

Ook medisch bedrijf Illumina gaat hard omhoog voor opening. De fabrikant van testapparatuur voor genetisch onderzoek kwam met een nieuw product dat zeer snel DNA-onderzoek kan doen.

Dow Jones

Yahoo liet weten dat na de overname van het bedrijf door Verizon topvrouw Marissa Mayer zal opstappen. Daarnaast zal de naam van Yahoo worden omgedoopt in Altaba.

De Amerikaanse aandelenbeurzen toonden maandag overwegend kleine verliezen. De Dow-Jonesindex sloot 0,4 procent lager op 19.887,38 punten. De brede S&P 500 zakte eveneens 0,4 procent, naar 2268,90 punten. De Nasdaq liet wel een stijging zien, van 0,2 procent tot 5531,82 punten. Daarmee bereikte de technologiegraadmeter een nieuw slotrecord.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. forum rang 7 jan de vakman 10 januari 2017 15:23
    De 3 maatregelen die Trump wil nemen zijn stuk voor stuk gezonde goede maatregels voor het bedrijfsleven,zij behoren de ekonomische kar te trekken en niet een logge,trage,meestal ondeskundige overheid,daarom sta ik voor 100% achter de visie van de kleine ondernemers,Trump gaat zorgen voor grote kansen voor het bedrijfsleven en daarmee ook voor hun aandeelhouders.
    Ook bij ons is het maar een timide boel,er gebeurd niet veel,alleen die kolossale reus heeft behoorlijk last van dipgriep,terwijl ook nu de oilprijs daar geen aanleiding toe geeft.
    Gelukkig zijn er ook gezelligers op de beurs,wat denk je van aperam en arcelor,die houden de moed er stevig in vandaag,hopenlijk krijgen die yankees allemaal nog dat positieve vertrouwen in hun aankomende nieuwe president en slepen ze de dow eens gauw eventjes door de 20000 puntengrens en gaat ook het aexje nog in een fors hogere versnelling er vandoor,many sukkerdesessio's!!!
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links