Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

AEX opent vlak

AEX opent vlak

AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam is vrijdag vrijwel vlak geopend. Ook elders in Europa bleven de koersuitslagen beperkt. Beleggers hebben opnieuw een vrijwel lege agenda, terwijl de handelsdag in New York op de dag na Thanksgiving beperkt blijft tot een paar uur.

De Amsterdamse AEX-index stond na ruim een halfuur 0,2 procent in de min op 456,61 punten. De MidKap zakte ook 0,2 procent, naar 651,15 punten. De graadmeters in Frankfurt en Parijs leverden eveneens 0,2 procent in. De FTSE in Londen noteerde vlak.

ABN AMRO stond met een min van 0,7 procent in de onderste regionen van de AEX. De topman van de Scandinavische bank Nordea liet in een interview met Bloomberg weten weinig kans te zien op de eerder beoogde fusie met ABN. Vorige maand bleek al dat een toenaderingspoging van Nordea afgelopen zomer door ABN en de Nederlandse staat werd afgewezen.

Beter

ArcelorMittal voerde de hoofdindex aan met een winst van 0,9 procent. Analisten van RBC Capital voorspelden dat de staalfabrikant het de komende tijd beter zal doen dan sectorgenoten.

Bij de kleinere bedrijven won Heijmans na een negatieve opening bijna 4 procent. Het geplaagde bouwbedrijf kondigde voorbeurs het vertrek aan van topman Bert van der Els, nadat eerder deze maand financieel directeur Mark van den Biggelaar al besloot om begin volgend jaar terug te treden. Heijmans zag zijn beurskoers afgelopen weken halveren door grote zorgen over de financiële toekomst van het bedrijf. Donderdag toonde de koers ook al herstel, met een plus van 9 procent.

Leiding

In Parijs noteerde Europcar 0,2 procent in de min. De autoverhuurder heeft besloten om Caroline Parot per direct de leiding te geven. Zij was tot op heden de vice-voorzitter van het bedrijf, dat in de zomer van 2015 naar de beurs werd gebracht.

De Europese handel krijgt vrijdag naar verwachting weinig sturing vanuit New York. Daar sluiten de aandelenbeurzen vrijdag al om 19.00 uur (Nederlandse tijd), nadat Wall Street donderdag gesloten bleef vanwege Thanksgiving.

De prijs van een vat Amerikaanse olie zakte met 0,8 procent naar 47,55 dollar. Brent werd ook bijna 1 procent goedkoper, bij 48,59 dollar per vat. De euro werd voor 1,0605 dollar verhandeld, tegen 1,0570 dollar bij het slot van de Europese beurzen op donderdag.

Lees over dit aandeel ook

  1. 17:50 AEX lager gesloten na saaie handelssessie
  2. 11:15 Vergeet de chippers, dit defensieve aandeel is topfavoriet bij beursexperts 4

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 25 november 2016 11:03
    rivalen van opec's dumpen hun stash in landen far far away(grinnik grinnik). het hoeft volgens bp(balles in your mouth! met zijn allen!) niet 'like a g6'. het mag gewoon te paard (gangnam style).

    oftewel, schaak. jij bent aan zet.

    ik ben niet zo van het hersenspinselen. neuh, daar heb ik andere mensen voor....neuh echt niet...okay ik doe er ook een. rusland zit daar gewoon weg om de hoek, het grenst aan zuid korea, china, japan etc. noorwegen zit in principe ook dichter bij, schotland.

    als opec nu de output verminderd. ze worden wel gedwongen om hun economieën niet teveel van olie af te laten hangen op den duur. de prijs gaat omhoog, hier met die futures zal ik zeggen. lijkt me gewoon geinig als door een bootje van de amerikaanse kust. de inrichting van grote opec landen kan doen veranderen. lekker tookie, lekker chill. en daar plukt u de vruchten van.

    ik mis zelf nog cijfers wat al die recycling doet, en die schonere energie gebruikers met de olie prijs? is dat al een soort van bekend? zijn daar al mensen mee bezig? dat moet zo gaande weg toch effect hebben? ik bedoel andere landen liepen daar al mee voorop, denk aan groot brittannië.

    wou wat sigaretten kopen(slechte gewoonte) bij de jumbo. op eigen initiatief hebben ze de sigaretten ook achter gesloten ruimtes liggen. dus niet in het zicht. net zoals op veel plekken in groot brittannië. behalve dacht ik in tabaks zaakjes.

2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

AEX

901,68 18:05
-3,42 -0,38%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links