Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

ASML meldt vooruitgang bij EUV-project

VELDHOVEN (AFN/BLOOMBERG) - Chipmachinefabrikant ASML boekt vooruitgang bij zijn miljarden kostende EUV-project. Het Veldhovense bedrijf heeft onlangs bij een test op eigen terrein met een nieuwe EUV-machine een productiviteit gemeten van 1488 chipschijven op een dag. Dat is niet ver verwijderd van ASMLs streven van 1500 schijven per dag.

Een en ander bracht ASML dinsdag naar buiten op de vakbeurs Semicon West. Bij vijf systemen die bij klanten waren geplaatst werd een record van 1200 schijven op een dag bereikt. Ze waren bovendien 80 procent van de tijd beschikbaar.

EUV (extreme ultraviolet) is een technologie die chipfabrikanten in staat stelt op grote schaal kleinere, maar krachtigere chips te maken. ASML en zijn belangrijkste klanten hebben al vele miljarden gestoken in de ontwikkeling van EUV. Momenteel wordt alleen nog proefgedraaid met de technologie, maar de verwachting is dat de machines binnen een paar jaar klaar zullen zijn voor massaproductie.

Lees over dit aandeel ook

  1. 03 jun Nederlandse industrie schakelt versnelling hoger
  2. 23 apr Advieswijziging ASML

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ASML

Gerelateerd

Reacties

9 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 13 juli 2016 08:44
    En ik wijs nogmaals op de belangrijke rol van een (onderschat) bedrijf als Neways. Want die vooruitgang bij EUV-project is ook mede aan dit bedrijf te danken. Zie onderstaand citaat uit meest recente maandverslag van AddValueFund n.a.v. een presentatie van Neways:

    Uit de presentatie kwam naar voren dat Neways er steeds beter in slaagt de nagestreefde rol als One-stop-provider en Life Cycle Manager in te vullen. Momenteel wordt circa 30 tot 35% van de groepsomzet als Life Cycle Manager
    uitgevoerd. Voor belangrijke klanten als ASML (circa 20% van de Neways-omzet), Philips Healthcare, Siemens en Dräger wordt deze functie al goeddeels ingevuld. Ter illustratie: Neways heeft momenteel 70 ontwikkelaars gedetacheerd bij ASML die actief zijn betrokken bij de ontwikkeling en uitrol van de EUV-technologie.
9 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

ASML Holding

872,900 17:39
-7,600 -0,86%
Premium

Advieswijziging ASML

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links