Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Boskalis omlaag in hogere AEX

Boskalis omlaag in hogere AEX

AMSTERDAM (AFN) - Boskalis behoorde dinsdag bij de grootste dalers in de AEX, na de publicatie van een handelsbericht tijdens de sessie. De hoofdindex stond in lijn met de andere indices in Europa hoger. ING was de grootste stijger, dankzij positief ontvangen kwartaalcijfers.

De AEX-index stond omstreeks 15.45 uur 0,8 procent hoger op 435,11 punten. De MidKap won 0,4 procent tot 645,66 punten. De beursgraadmeters in Londen, Parijs en Frankfurt stonden 0,2 tot 0,6 procent in de plus.

ING voerde de AEX aan met een winst van 3,1 procent. De bank zag zijn nettowinst vorig kwartaal met bijna 30 procent dalen, naar 1,3 miljard euro. Ondanks die stevige afname overtrof ING de verwachtingen van analisten.

Air France-KLM

Boskalis kwam tijdens de beurshandel met het bericht naar buiten dat het zijn omzet in het eerste kwartaal door de aanhoudend moeilijke marktomstandigheden sterk heeft zien dalen. Het bedrijf verwacht voorlopig geen aanmerkelijke verbeteringen. Het aandeel zakte 1 procent en was daarmee de op een na grootste daler bij de hoofdfondsen. Na Randstad, dat 1,4 procent kwijtspeelde.

Luchtvaartcombinatie Air France-KLM won in de MidKap 2,3 procent na de publicatie van de vervoerscijfers over april. Concurrent Turkish Airlines verloor in Istanbul 0,6 procent na zijn kwartaalupdate, waarin het aangaf dat de vrees voor terrorisme de afgelopen maanden voor verlies zorgde. Dat probleem speelde ook bij easyJet, dat dinsdag desondanks een hoger dividend aankondigde en 1,8 procent aan beurswaarde won.

Olie

Credit Suisse won in Zürich 2,7 procent, hoewel de bank over de eerste drie maanden van het jaar een verlies in de boeken zette. De min viel echter lager uit dan waar rekening mee werd gehouden.

Nokia werd door beleggers in Helsinki ruim 5 procent lager gezet. De voormalige mobieltjesmaker, die het tegenwoordig moet hebben van netwerkapparatuur, had last van teruglopende investeringen van telecomaanbieders in hun mobiele netwerken. De Duitse staalreus ThyssenKrupp (min 1 procent) zag zijn beurswaarde in Frankfurt dalen, nadat het bedrijf zijn winstverwachting voor het hele jaar had verlaagd.

De prijs van Amerikaanse olie steeg 1,4 procent tot 44,06 dollar per vat. Brent werd 2,4 procent duurder op 44,69 dollar. De euro werd voor 1,1389 dollar verhandeld, tegen 1,1395 dollar bij het Europese slot op maandag.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX
HAL Trust

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Gerelateerde instrumenten

  1. AEX 07 jun
    923,71
    +0,04% +0,35
  2. HAL Trust 07 jun
    116,200
    -1,36% -1,600

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links