Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

AEX poetst verlies 2016 weg

AEX poetst verlies 2016 weg

AMSTERDAM (AFN) - De stevige winsten op de Europese aandelenbeurzen hielden vrijdagmiddag stand. In de nasleep van het ECB-spektakel van donderdag kreeg het enthousiasme over de nieuwe vloed gratis geld die over de markt zal stromen steeds meer de overhand. In Amsterdam zorgde het positieve sentiment ervoor dat het jaarverlies van de AEX werd weggepoetst.

De AEX stond rond 15.45 uur 2,9 procent in de plus op 442,53 punten. Daarmee overtrof de hoofdgraadmeter nipt het niveau waarop 2015 werd afgesloten. In de eerste weken van dit jaar verloor de hoofdgraadmeter van het Damrak nog fors terrein door de enorme onrust op de internationale financiële markten.

Ook andere Europese beursgraadmeters stonden er uitermate positief voor op de laatste dag van de week. De Amsterdamse MidKap steeg 2,1 procent naar 668,75 punten. De FTSE in Londen kreeg er 1,8 procent bij. Parijs, Frankfurt en Madrid wonnen tot 3,4 procent. De hoofdindex in Milaan ging ruim 4 procent vooruit.

Staalconcern

Een opvallende stijger in de AEX was kabelbedrijf Altice met een plus van 9,7 procent, gevolgd door staalconcern ArcelorMittal dat 7,8 procent aan waarde won. Ook ING deed goede zaken met een winst van 5,2 procent.

In de MidKap ging roestvrijstaalbedrijf Aperam aan kop met een winst van 6,8 procent. Bodemonderzoeker Fugro nam de tweede plek in met een stijging van 4,6 procent.

Overnames

De producent van hoogwaardige metalen AMG noteerde een plus van 3,6 procent. AMG zag vorig jaar de omzet en winst dalen, maar heeft wel zijn schulden afgelost. Het bedrijf wil nu gaan groeien door overnames. Beddenverkoper Beter Bed ging licht omhoog, geholpen door hogere resultaten en positieve vooruitzichten.

De olieprijzen zaten in de lift. De prijs van een vat Amerikaanse olie klom 2,6 procent tot 38,82 dollar en Brentolie ging 2,1 procent omhoog naar 40,90 dollar. Shell won 2,8 procent in de AEX. Het Britse BP steeg 1,7 procent en het Franse Total boekte een winst van 3,3 procent.

De euro stond op een stand van 1,1135 dollar. Bij het Europese slot op donderdag was de euro 1,1185 dollar waard.

Lees over dit aandeel ook

  1. 09:13 AEX lager van start gegaan en Alfen -16% na cijfers
  2. 08:15 AEX maakt pas op de plaats, maar let op Shell en Prosus vandaag

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX

Gerelateerd

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 11 maart 2016 14:38
    mooi verhaal dat verkoopt wel.?

    we zijn nog niet op 511 belandt. slechts een handje vol heeft op 1 jan 2016 gekocht toen aex op 450 stond en daar stond hij gisteren weer effen op. de rest heeft afgelopen jaar gekocht met standen tussen 511 en 400.
    dus afhankelijk waar je gekocht hebt heb je ook een posetief of negatief reultaat.

    De beweging gisteren op reactie van mario draghi van 440 naar 450 en dan naar 430 en dan nu weer 440. dat heeft een handje vol speculanten misschien wat opgelevert maar de mute niet echt. Ik had ook een beetje mazzel dat ik een call 450 maart had en hem bij de top verkocht heb met winst van 3 naar 6. nu 2 euro weer.

  2. [verwijderd] 11 maart 2016 21:44
    Vind ik gevaarlijk ... Go with the flow. Misschien mis ik opportunities door grotendeels aan de zijlijn te gaan staan. Maar kan ook niet veel verliezen van wat ik opgebouwd heb. Vertrouwen in dat de nerveusiteit weg is heb ik niet. En ik vertrouw de berichten rond olie en China niet , nu niet en de komende maanden niet. Prettig weekend en geniet van de winsten!
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

AEX

910,37 11:30
-4,58 -0,50%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links