Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Wall Street verlies opnieuw terrein

NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse aandelenbeurzen stonden donderdag voor de vierde handelsdag op rij in de min. Wall Street zuchtte net als de Europese beurzen eerder op de dag onder slecht nieuws over de Chinese economie en de tweede aandelencrash in dat land sinds maandag. Miljardair en befaamd belegger George Soros zorgde voor extra verkoopdruk door te stellen overeenkomsten met de crisis van 2008 te zien.

De Dow-Jonesindex daalde halverwege de handelssessie 1,8 procent tot 16.600 punten. De S&P 500 moest 1,9 procent terug tot 1951 punten en de Nasdaq verloor 2,5 procent tot 4716 punten.

,,De Chinese grijpt al meer dan een week dagelijks in om de eigen munt in waarde te laten dalen. Dat maakt beleggers bezorgd over de Chinese economie en zet ze ertoe om alles dat risicovol oogt van de hand te doen'', zei een handelaar in New York. Dit jaar is er, vooral door zorgen over China, wereldwijd al 2500 miljard dollar (2300 miljard euro) aan beurswaarde verdampt.

Grondstoffensector

Doorgaans zet slecht nieuws uit China vooral de grondstoffensector onder druk en donderdag was geen uitzondering. De prijs van koper daalde voor het eerst in ruim 6 jaar tot onder 2 dollar. Koperdelver Freeport-McMoRan was met een verlies van bijna 10 procent een van de sterkste dalers op Wall Street.

Ook de olieprijs daalde, hoewel minder sterk dan eerder op de dag toen de laagste niveaus sinds 2003 werden aangetikt. Amerikaanse olie werd 1 procent goedkoper op 33,64 dollar en Brentolie zakte 0,2 procent in prijs tot 34,15 dollar per vat. Exxon Mobil (min 0,8 procent) en Chevron (min 2,5 procent) verloren terrein evenals de dienstverleners aan de olie- en gassector Halliburton en Schlumberger, die tot 1,6 procent verloren.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. @iPlof 7 januari 2016 19:59
    Als dit nog een weekje aanhoudt zullen de fed jongens en meisjes vast de rente meteen weer naar 0 terug draaien.

    Bij fed en ecb weten ze echt niet meer wat te doen en paniek (overigens terecht) ligt op de loer.

    Met alle macht proberen ze de harde/zachte landing naar na hun eigen ambtstermijn uit te schuiven zodat zij niet degene zijn onder wiens bewind de economie is gecrashed.

    Maar op een keer lukt dat dus niet meer. Vraag me af hoe Yellen en Draghi de geschiedenis boeken in zullen gaan.

    in de US is Yellen uiteraard niet beter/slechter dan Greenspan en/of Bernanke, die deden ook alles in hun macht om de boel maar niet naar beneden te laten gaan.
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

NY-DJ-Industrial Avg

0,00 nov '18
0,00 0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links