Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Ook forse verliezen op Wall Street

NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse effectenbeurzen zijn dinsdag met verlies de handel uitgegaan. Wall Street volgde daarmee het voorbeeld van de beurzen in Europa en Azië, die de eerste handelsdag van de maand eveneens lager sloten. Net als afgelopen maand is de ongerustheid over de afzwakkende economie in China de reden voor het negatieve sentiment.

De leidende Dow-Jonesindex sloot uiteindelijk met een verlies van 2,8 procent op 16.058,35 punten. De S&P 500 daalde 3 procent tot 1913,85 punten. De technologiebeurs Nasdaq verloor 2,9 procent tot 4636,11 punten.

Eerder op dinsdag kwamen slechte cijfers naar buiten over de Chinese industrie. Die wakkerden de zorgen over de afkoeling van de tweede economie van de wereld verder aan.

Automakers

In de Verenigde Staten groeide de industriële bedrijvigheid in augustus minder sterk dan in juli, meldde marktonderzoeker ISM. De bouwuitgaven stegen in juli met 0,7 procent ten opzichte van juni. Economen rekenden in doorsnee op een stijging van 0,6 procent.

Automakers beleefden in augustus onverwachts een goede maand. Toch liepen beleggers niet warm voor de betere verkoopcijfers. GM, dat zijn verwachte verkoopdaling wist te beperken, sloot 2,7 procent lager. Ford, dat zelfs meer auto's aan de man wist te brengen waar eveneens een min werd voorzien, verloor 1,1 procent. Fiat Chrysler verloor 3,4 procent met eenzelfde scenario.

Yahoo

Het aandeel van internetbedrijf Yahoo verloor 2 procent. Bestuursvoorzitter Marissa Mayer van Yahoo is zwanger van een tweeling die in december wordt verwacht. Ook internetreus Google (min 2,8 procent) moest inleveren. Het bedrijf presenteerde dinsdag een nieuw bedrijfslogo.

Ook de oliefondsen in New York, zoals ExxonMobil (min 4,2 procent) en Chevron (min 3,5 procent), stonden onder druk door een fikse daling van de olieprijzen. Dat gold ook voor branchegenoot ConocoPhillips, dat daarnaast bekendmaakte ruim 1800 banen te schrappen. Het aandeel van het olie- en gasconcern verloor 2,9 procent.

Een vat Amerikaanse olie werd 8,2 procent goedkoper op 45,16 dollar. Brentolie zakte 9 procent in prijs en kostte 49,28 dollar per vat. De euro was 1,1299 dollar waard, tegen 1,1258 dollar bij het slot van de Europese beurzen eerder op de dag.

Lees over dit aandeel ook

  1. mei '21 Beursblik: april lastig vatbare maand voor beleggers 2
  2. mrt '21 Techbedrijven als Apple en Tesla fors onderuit op Wall Street 2

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

7 Posts
| Omlaag ↓
  1. Traveler@repair 2 september 2015 02:19
    Ach, het gaat gewoon niet goed. Steeds meer mensen komen er achter dat de aansturende macht in de anglo-amerikaanse macht de Rotchild en de Rockefellers zijn, de financiers van Hitler en nu Isis.
    En dat geeft te denken. Dan wil je niet meer meedoen en zakt de boel als een plumpudding in elkaar.
  2. Traveler@repair 2 september 2015 02:27
    Geef me één reden waarom we niets meer horen over de gouden en zilveren en koperen munten van ISIS. Het is de "new-world-order".
    Nederland loopt weer voorop en wil beginnen met het chippen van mensen. Onder het mom van fraude met uitkeringen, te beginnen met de uitkeringsgerechtigen, die vallen immers totaal al onder de ambtelijke macht, toch ?
    we zijn al aardig op weg er allemaal onder te gaan vallen.
    Volgende stap is dan: zorgtoeslag aanvragen, eerst even chippen.
    Huurtoeslag ? eerst even chippen...
    Hypotheekaftrek ? ..eerst even chippen.
    Dan, of al eerder, de wet op gelijke behandeling en zijn we allemaal de klos..uh..koe ( vgns. Big Pharma en de Psychiatrie zijn we dat al lang en helaas geloven ( ja dat is geloof ! ) velen van ons daar al in.
    En zolang geloof bij de mensen hoger staat dan weten en zien, worden politici nog steeds "democratisch" gekozen.

  3. [verwijderd] 25 september 2015 07:51
    quote:

    Traveler@repair schreef op 2 september 2015 02:19:

    Ach, het gaat gewoon niet goed. Steeds meer mensen komen er achter dat de aansturende macht in de anglo-amerikaanse macht de Rotchild en de Rockefellers zijn, de financiers van Hitler en nu Isis.
    En dat geeft te denken. Dan wil je niet meer meedoen en zakt de boel als een plumpudding in elkaar.
    U bent wel heel goed op de hoogte.
7 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links