Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

‘Openingsverlies voor AEX’

‘Openingsverlies voor AEX’

AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam opent dinsdag waarschijnlijk met verlies. De andere Europese effectenmarkten zullen eveneens lager openen, na de weinig inspirerende handelssessie op Wall Street. Op Beursplein 5 kwamen DSM en Fagron met cijfers.

,,De beurzen lijken een tikje lager te gaan beginnen na het verlies in New York. De oliebedrijven staan onder druk door de crash van de olieprijzen en ook de technologiebedrijven lijken de afkoeling van de Chinese economie steeds meer te voelen", aldus analist Joost van Beek van Theodoor Gilissen. De resultaten van DSM liggen volgens de analist op het eerste gezicht redelijk in lijn met de verwachtingen.

DSM boekte in het tweede kwartaal betere resultaten dan een jaar eerder. Het chemiebedrijf zag vooral de verkopen van voedingsingrediënten aantrekken ten opzichte van de voorgaande maanden. Ook bevestigde DSM de verwachtingen voor 2015.

Fagron

Fagron zag in de eerste zes maanden van het jaar de opbrengsten flink toenemen. De toeleverancier aan apotheken herhaalde de prognose van een jaaromzet van ten minste 500 miljoen euro met een winstmarge van 26 procent.

Imtech liet weten overleg te voeren met zijn banken over de mogelijkheden om Imtech Duitsland meer financiële ruime te geven. De geplaagde technische dienstverlener gaf onlangs aan te praten over een nieuwe lening van 75 miljoen euro, bovenop een bestaande faciliteit van 700 miljoen euro. De afgelopen dagen bleek echter dat er vanwege Duits recht aanvullende verplichtingen gemaakt moeten worden ten opzichte van Imtech Duitsland.

Dow Jones

De belangrijkste beursgraadmeters in het Verre Oosten lieten dinsdag overwegend winsten zien. De Nikkei in Tokio bleef achter en eindigde 0,1 procent lager. De Chinese Shanghai Composite Index steeg tussentijds 3 procent, na berichten dat de Chinese overheid nieuwe regels heeft ingevoerd om 'short selling' verder aan banden te leggen. Short selling is het verkopen van geleende aandelen om die later tegen een lagere prijs terug te kopen.

De Amerikaanse beurzen deden maandag een stap terug. De Dow-Jonesindex sloot met een verlies van 0,5 procent op 17.598,20 punten. De S&P 500 verloor 0,3 procent, en eindigde op 2098,04 punten. Technologiebeurs Nasdaq zakte 0,3 procent tot 5115,38 punten.

Euro

De AEX-index in Amsterdam eindigde op de eerste handelsdag van augustus 1,1 procent hoger op 500,43 punten. De MidKap klom 0,7 procent tot 733,95 punten. De beurzen in Frankfurt en Parijs stegen respectievelijk 1,2 en 0,8 procent, Londen daalde 0,1 procent. De Griekse beurs ging ruim 16 procent onderuit na heropening van de markt.

De euro stond dinsdag voorbeurs vrijwel onveranderd op 1,0961 dollar. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 0,9 procent tot 45,57 dollar. Brentolie kostte 0,4 procent meer op 49,71 dollar per vat.

Lees over dit aandeel ook

  1. 08:03 AEX vermoedelijk licht hoger van start
  2. 02 mei Beursupdate: AEX op Wall Street

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links