Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Chinese beurs verder omlaag

TOKIO (AFN) - De aandelenbeurzen in China gingen maandag verder omlaag. De stemming werd gedrukt door tegenvallende cijfers over de activiteit in de omvangrijke Chinese industrie. De Shanghai Composite Index, die afgelopen maand de slechtste beursmaand kende in zes jaar, stond tussentijds 2,5 procent in de min.

Uit een rapport van Caixin Media en onderzoeksbureau Markit Economics bleek maandag dat de Chinese industrie in juli is gekrompen. De Chinese overheid meldde afgelopen weekeinde al dat de groei van China's grote industriële bedrijven vorige maand onverwacht tot stilstand is gekomen. De teleurstellende cijfers versterken de mening dat de Chinese economie behoefte heeft aan meer stimuleringsmaatregelen.

De andere aandelenmarkten in het Verre Oosten begonnen ook met verliezen aan de nieuwe beursmaand. De Nikkei in Tokio sloot 0,2 procent lager op 20.548,11 punten. De Hang Seng-index in Hongkong daalde 1 procent en de Kospi in Seoul verloor 1,1 procent. De All Ordinaries in Sydney leverde 0,5 procent in.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links