Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

BAM duikt in rode cijfers

BAM duikt in rode cijfers

BUNNIK (AFN) - BAM is in het eerste kwartaal van dit jaar in de rode cijfers gedoken, vooral door het ontbreken van boekwinsten bij zijn investeringssectoren vastgoed en publiek-private samenwerking (pps). Dat blijkt uit een tussentijds handelsbericht dat het grootste bouwbedrijf van Nederland maandag publiceerde.

Het resultaat voor belastingen was 21,1 miljoen euro negatief, waar een jaar eerder nog een winst van 4,6 miljoen euro in de boeken werd gezet. De omzet steeg wel, van 1,57 miljard euro tot 1,64 miljard euro.

Volgens bestuursvoorzitter Rob van Wingerden lag de prestatie van de operationele sectoren, bouw en techniek en infra, ,,aan de onderkant van onze verwachtingen'' door de aanhoudende uitdagingen bij het afronden van enkele oudere projecten en nog steeds te hoge overheadkosten, vooral in Nederland.

Voorzichtig

De topman zei vol vertrouwen te blijven ,,maar voorzichtig''. De marktomstandigheden zijn volgens Van Wingerden wisselend ,,maar over het algemeen positiever dan een jaar geleden, hetgeen tot uiting komt in de groei en verbeterende kwaliteit van onze orderportefeuille''. BAM had aan het eind van het kwartaal nog voor 11 miljard euro aan opdrachten in de boeken, tegen 10,3 miljard euro een jaar eerder.

BAM handhaaft de verwachtingen die in februari werden afgegeven. Het bedrijf rekent op jaarlijkse kostenbesparingen van minimaal 100 miljoen euro en een verlaging van het werkkapitaal van ten minste 300 miljoen euro eind 2015. De herstructureringslast van het 'Back in Shape'-programma komt dit jaar op circa 30 miljoen euro en het gecorrigeerde groepsresultaat voor belastingen zal hoger zijn dan de 62,2 miljoen euro in 2014.

In het eerste kwartaal kwam het gecorrigeerde resultaat voor belastingen uit op 14,1 miljoen euro negatief, tegen een plus van 5,2 miljoen euro een jaar eerder.

Lees over dit aandeel ook

  1. 03 mei Beursblik: niet al te beste start van het jaar voor BAM
  2. 02 mei Tegenvallers drukken resultaten BAM

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
BAM

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 18 mei 2015 19:10
    vorige week nog een order binnengehaald voor bam die er niet om liegt waarom dan nu weer negatief
    Het blijft met dit getergd aandeel niet zo slecht gaan,,,, maar zoals imtech nu eenmaal de gebeten hond die makkelijk prooi vormt voor shorters en ander tuig op deze beurs, vooral naar beneden dan!!!
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

BAM Groep Koninklijke

3,682 15 mei
+0,012 +0,33%
Premium

Tegenvallers drukken resultaten BAM

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links