Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'P&G onderzoekt verkoop Wella'

CINCINNATI (AFN) - De Amerikaanse fabrikant van consumentenproducten Procter & Gamble (P&G) overweegt een verkoop van zijn haarverzorgingsmerk Wella. Het bedrijf heeft de bank Goldman Sachs ingehuurd om een verkoop te onderzoeken. Dat meldde persbureau Reuters op basis van bronnen.

Wella zou circa 7 miljard dollar (5,6 miljard euro) waard zijn. Er is nog geen definitief besluit genomen over een verkoop, aldus de ingewijden. Als mogelijke kopers van Wella worden het Brits-Nederlandse Unilever en het Duitse Henkel, producent van Schwarzkopf, gezien.

Onlangs meldden bronnen dat P&G ook bezig is met een verkoop van Braun, bekend van de scheerapparaten en elektrische tandenborstels. Daarmee zou een bedrag tot 1 miljard euro gemoeid zijn. Eerder deze maand verkocht P&G nog zijn batterijenmerk Duracell aan het bedrijf van investeerder Warren Buffett voor 3,7 miljard euro.

Productlijnen

In augustus kondigde P&G aan een groot aantal productlijnen te willen verkopen, om zich zo op zijn belangrijkste activiteiten te kunnen focussen, waaronder Pampers-luiers.

Wella levert een brede reeks aan haarverzorgingsproducten, waaronder shampoo, gel en kleuringen, voor zowel gewone consumenten als professionele gebruikers.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links