Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Vodafone overweegt fusie met Liberty Global'

LONDEN (AFN) - Het Britse telecomconcern Vodafone overweegt een fusie met de internationaal actieve kabelmaatschappij Liberty Global, het moederbedrijf van UPC. Dat meldden ingewijden rond de zaak aan persbureau Bloomberg.

Als de twee samengaan zou het grootste telecom- en kabelconcern van Europa ontstaan met een marktwaarde van meer dan 130 miljard dollar (104 miljard euro). Naar verluidt voert Vodafone intern overleg over de mogelijkheden voor een fusie met Liberty Global. Daarbij wordt gekeken naar eventuele bezwaren van de kartelautoriteiten en de steun van aandeelhouders, aldus de bronnen. De transactie zou geheel in aandelen moeten worden afgerond.

Volgens de ingewijden wordt nog geen formeel overleg gevoerd tussen Vodafone en Liberty Global en is het verre van zeker dat een overeenkomst wordt bereikt.

Hoge schuld

Vodafone zou zich vooral zorgen maken over de hoge schuld van de combinatie van beide bedrijven. Ook is het bedrijf onzeker over hoe de eigen aandeelhouders zullen reageren op een deal, aldus de mensen rond de zaak. Vodafone en Liberty Global wilden niet reageren op de berichtgeving.

Topman Vittorio Colao van Vodafone heeft eerder weleens laten weten dat Liberty Global een goede partner kan zijn ,,voor de juiste prijs''. Mogelijk moeten de bedrijven wel verschillende Europese activiteiten verkopen om goedkeuring te krijgen voor een fusie.

Liberty Global wordt gecontroleerd door de Amerikaanse miljardair John Malone. Het bedrijf is in Nederland bezig Ziggo over te nemen. Ziggo zal op 22 december van de Amsterdamse beurs verdwijnen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links