Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Prijzen industrie dalen verder

DEN HAAG (AFN) - De producten van de Nederlandse industrie zijn vorige maand opnieuw in prijs gedaald, met 2,1 procent vergeleken met oktober vorig jaar. Dat maakte het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vrijdag bekend.

In september gingen de prijzen al met 1,7 procent omlaag. De daling van de afzetprijzen hangt volgens het statistiekbureau sterk samen met de olieprijs die al tijden aan het zakken is. Vooral producten van de sector aardolie-, chemische, rubber- en kunststofindustrie waren hierdoor een stuk goedkoper in oktober (3,7 procent). Een maand eerder was deze prijsdaling 3 procent.

Producten van de voedings- en genotmiddelenindustrie waren vorige maand 2,4 procent goedkoper dan een jaar eerder. Verder kostten producten van de elektrotechnische en machine-industrie 0,5 procent minder. Producten van de metaalindustrie werden afgelopen maand wel iets duurder (0,3 procent).

De prijzen op de binnenlandse markt daalden iets harder (1,6 procent) dan de prijzen op de buitenlandse markt (1,5 procent).

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links