Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Duits ondernemersvertrouwen neemt weer toe

MÜNCHEN (AFN) - Het vertrouwen van Duitse ondernemers in de economie is in november onverwacht toegenomen, na zes maanden op rij waarin de stemming verslechterde. Dat blijkt uit cijfers die onderzoeksinsttituut Ifo maandag heeft gepubliceerd.

De vertrouwensindex van Ifo steeg van 103,2 in oktober naar 104,7 deze maand. Economen rekenden in doorsnee op een verdere daling naar 103,0. De Duitse economie maakt een dip door. Een krimp in het tweede kwartaal werd gevolgd door een herstel van slechts 0,1 procent in de periode daarna.

Econoom Carsten Brzeski van ING sprak van een hoopgevend signaal dat uitgaat van de Ifo-index. ,,Er is eindelijk stabilisatie, het bewijs dat de zwanenzang over de teloorgang van de grootste economie van de eurozone te vroeg kwam''.

Brzeski wees erop dat de Duitse exportindustrie nog te maken heeft met enkele zware dobbers. Zo blijft de vraag uit de eurozone zwak als gevolg van de economische stagnatie in Frankrijk en Italië. Daar staat een sterk Amerikaans herstel en een toegenomen vraag uit China tegenover. ,,Maar nieuwe structurele hervormingen in de economie zijn nodig, niet alleen op nationaal maar ook op Europees niveau'', zei hij.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links