Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'USG presteert zwak op thuismarkt'

AMSTERDAM (AFN) - USG People heeft in het derde kwartaal tegenvallend gepresteerd op de Nederlandse uitzendmarkt. Dat stelde analist Yves Franco van KBC Securities vrijdag.

De omzet van USG op de thuismarkt nam met 1 procent toe, waar KBC rekende op een plus van 4,3 procent. Bij General Staffing namen de opbrengsten met 1 procent af. Franco wees er verder op dat de omzetgroei van USG gedurende het kwartaal afzwakte. Branchegenoot Randstad meldde donderdag dezelfde ontwikkeling, maar had volgens de analist een lastigere vergelijkingsbasis dan USG.

De analist vindt dat het management van USG meer duidelijkheid moet geven over de impact van de tegenvallende ontwikkelingen bij General Staffing in de komende tijd. KBC handhaafde zijn koopadvies voor het aandeel USG People.

Nederlandse markt

ING schreef de tegenvallende omzetontwikkeling ook toe aan de Nederlandse markt. Analist Marc Zwartsenburg wees erop dat de aangepaste ebita iets hoger was dan verwacht. USG had vorig kwartaal last van contracten die sneller werden beëindigd dan verwacht. Er staan nieuwe opdrachten op de rol, die de daling de komende tijd mogelijk kunnen compenseren.

De kwartaalresultaten van de uitzender werden vrijdag zeer negatief ontvangen op het Damrak. Om 10.30 uur stond USG onderaan de MidKap. Het aandeel zakte 10,7 procent naar 7,99 euro.

Het aandeel USG ging eerder deze week nog stevig omhoog. Door de forse daling van vrijdag, de sterkste van de afgelopen 5 jaar, is de koers nu weer terug op het niveau van maandag. Eerder deze maand zakte het aandeel tot 7,23 euro, waarmee het laagste niveau sinds september vorig jaar werd bereikt. In maart dit jaar piekte het aandeel op 14,18 euro.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 31 oktober 2014 14:44
    USG verklaart de daling bij het Nederlandse uitzendbedrijf uit een 'lacune' tussen de beeindiging van een aantal contracten en de latere start van een aantal nieuwe contracten van ongeveer gelijke omvang. Gecorrigeerd voor de beeindigde contracten zou de omzet bij uitzenden in het derde kwartaal met 4% zijn gestegen.
  2. [verwijderd] 31 oktober 2014 14:45
    AMSTERDAM (Dow Jones)--USG People (USG.AE) presteerde over het derde kwartaal van 2014 iets beter dan verwacht, aldus analist Marc Zwartsenburg van ING. De omzet over de verslagperiode werd beinvloed door faseringseffecten bij contracten, "en gecorrigeerd daarvoor ziet de omzet er bij USG niet slecht uit", aldus Zwartsenburg. De brutomarge van 20,7% beoordeelt Zwartsenburg als goed. ING heeft USG op een buy staan met een koersdoel van EUR14,50. Het aandeel USG sloot donderdag op 8,94. (ANS)
  3. forum rang 6 Chiddix 1 november 2014 06:46
    quote:

    RickBreda schreef op 31 oktober 2014 14:44:

    USG verklaart de daling bij het Nederlandse uitzendbedrijf uit een 'lacune' tussen de beeindiging van een aantal contracten en de latere start van een aantal nieuwe contracten van ongeveer gelijke omvang. Gecorrigeerd voor de beeindigde contracten zou de omzet bij uitzenden in het derde kwartaal met 4% zijn gestegen.

    Ze hadden beter hun mond kunnen houden over de thuismarkt. Nu leg je het uit en krijg je als dank , dat het bedrijf 10% in waarde verliest terwijl de cijfers goed waren.
  4. [verwijderd] 3 november 2014 07:59
    Chiddix,hier is het volgende aan de hand naar mijn mening.

    Niet het feit dat het verteld/uitgelegd wordt is de oorzaak van de daling.
    Het feit dat omzetterugval ondanks outlook q2 niet gemeld is voor de cijfers q3 is de oorzaak.

    Het koersverloop van USG is verre van stabiel gebleken de laatste jaren en als je als management zulke dingen presteert speel je partijen die gebaat zijn bij onstuimig koersverloop in de hand.

4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links