Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Voorlopig weinig muziek in aandeel Grontmij'

'Voorlopig weinig muziek in aandeel Grontmij'

AMSTERDAM (AFN) - Gezien de huidige marktomstandigheden, vooral in Nederland, ziet KBC de komende maanden weinig muziek in het aandeel Grontmij. Reden voor analisten van de bank om hun advies te verlagen naar hold van accumulate, zo lieten zij vrijdag weten. Het koersdoel gaat een dubbeltje omlaag naar 3,90 euro.

KBC heeft na de publicatie van de derdekwartaalcijfers van Grontmij wel de winstprognoses voor dit en volgend jaar opgeschroefd. De verwachting voor de winst per aandeel gaat van 0,03 naar 0,05 euro voor 2014 en van 0,18 naar 0,21 euro voor 2015. Daar staat volgens de bank tegenover dat het werkkapitaal zich minder gunstig ontwikkelt en dat de verkoop van de Franse activiteiten naar verwachting minder oplevert dan gehoopt.

KBC ziet ruimte voor een verbetering van de ebita-marge naar zo'n 6 procent in 2016. Dat is de onderkant van de bandbreedte die het bedrijf zelf heeft afgegeven. De bovenkant staat op 8 procent, maar dat lijkt volgens KBC onder de huidige marktcondities te hoog gegrepen.

Het aandeel Grontmij daalde vrijdagochtend in het eerste handelsuur 0,3 procent tot 3,69 euro in een overwegend positieve markt.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links