Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Weinig beweging op Wall Street

NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse beurzen stonden dinsdag, met nog ongeveer een half uur handelen voor de boeg, nagenoeg onveranderd. Tegenvallende cijfers over het consumentenvertrouwen en huizenprijzen zorgden voor een wat afwachtende houding bij beleggers. Veilingsite eBay stond volop in de schijnwerpers na de aankondiging zich te splitsen.

De Dow-Jonesindex noteerde omstreeks 21.30 uur (Nederlandse tijd) vlak op 17.071 punten. De S&P 500 daalde 0,1 procent tot 1975 punten en de Nasdaq stond onveranderd op 4501 punten.

eBay won 8,3 procent. Het bedrijf maakte bekend dat het zijn betaaldienst PayPal volgend jaar als een zelfstandig bedrijf naar de beurs brengt. De stap betekent een succes voor de activistische belegger en miljardair Carl Icahn, die al maanden op de afsplitsing van PayPal aandrong.

Vertrouwen

Beleggers verwerkten het nieuws dat het economisch vertrouwen van Amerikaanse consumenten een knauw heeft gekregen in september. In augustus werd nog het hoogste niveau in meer dan 7 jaar bereikt, aldus onderzoeksbureau Conference Board. Ook daalde de gemiddelde prijs van een Amerikaans huis in juli ten opzichte van juni, zo bleek uit de S&P/Case Shiller-index.

,,Het is het einde van de maand en het einde van het kwartaal. Dat zorgt er ook voor dat partijen wat andere posities in gaan nemen'', zo wist een marktstrateeg ook.

Johnson & Johnson

Aan het overnamefront nam farmaceut Johnson & Johnson (plus 0,3 procent) branchegenoot Alios BioPharma over voor 1,75 miljard dollar. News Corp, het mediaconcern van Rupert Murdoch, kreeg voor bijna een miljard dollar de huizensite Move (plus 37 procent) in de portefeuille. News Corp zakte 2,4 procent.

Autobouwer Ford noteerde 2,4 procent lager. Maandag na het sluiten van de handel gaf het concern een winstwaarschuwing af, wegens moeizame omstandigheden in Europa en Zuid-Amerika.

De euro was 1,2629 dollar waard, onveranderd ten opzichte van het niveau bij het sluiten van de Europese beurzen. De prijs van een vat Amerikaanse olie daalde 3,5 procent tot 91,29 dollar. Brentolie kostte 2,5 procent minder op 94,74 dollar per vat.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
eBay
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links