Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Zalando voor 21,50 per aandeel naar de beurs

FRANKFURT (AFN/BLOOMBERG) - De Duitse webwinkel Zalando brengt zijn aandelen op 1 oktober in Frankfurt naar de beurs voor 21,50 euro per stuk. Dat meldde het Zweedse Kinnevik, een van de grootaandeelhouders, maandag.

Zalando wordt met de vastgestelde prijs een waarde toegekend van 4,9 miljard euro. Het aantal aandelen dat naar de beurs gebracht wordt, is maximaal ruim 28,1 miljoen ofwel 11,3 procent van het aandelenkapitaal van de onderneming. De opbrengst van het beursdebuut komt op 605 miljoen euro. Kinnevik bezit na de beursgang circa 32 procent van de aandelen Zalando.

De webwinkel gaf eerder deze maand een bandbreedte af voor de introductieprijs van 18 tot 22,50 euro. Dat de prijs is vastgesteld aan de bovenkant daarvan heeft alles te maken met het enorme animo voor de aandelen onder beleggers. Zalando gaf zelf in een korte persverklaring aan dat de vraag ruim 10 keer zo groot was als het aanbod.

Marktleider

Zalando is in de 6 jaar van zijn bestaan uitgegroeid tot de grootste verkoper van kleding via internet van Europa. Het bedrijf behaalde in de eerste helft van dit jaar een omzet van 1 miljard euro. Daarbij wist het voor het eerst een licht positief bedrijfsresultaat in de boeken te zetten.

Na de oprichting in 2008 werden snel nieuwe afzetgebieden aangeboord. Duitsland en Oostenrijk (2009) zijn wat betreft de omzet de grootste markten. In 2010 betrad Zalando de Nederlandse markt en werd het bedrijf ook actief in Frankrijk. Een jaar later volgden Italië, het Verenigd Koninkrijk en Zwitserland en in 2012 werden Zweedse, Belgische, Spaanse, Deense, Finse, Poolse en Noorse webwinkels toegevoegd.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 12 maart 2015 18:28
    weet iemand iets over de verdiencapaciteit van dit bedrijf? Wat investeren ze per jaar? maw: Als ze morgen zouden stoppen met bijna al hun winst te investeren, wat verdienen ze dan?
    amazon zet bijna 90 miljard om en verdiend daar eigenlijk nog steeds niks aan vorig jaar een verlies van 240 miljoen dollar.

    "Our results are inherently unpredictable and may be materially affected by many factors, such as fluctuations in foreign exchange rates, changes in global economic conditions and consumer spending, world events, [and] the rate of growth of the Internet and online commerce.”

    ik heb er op een of andere manier totáál geen fiducie in, in die internetbedrijven: ze verdienen niks.

    Intussen gaan op elke winkelstraat bedrijven failliet
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links