Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Economisch vertrouwen eurozone omlaag

Economisch vertrouwen eurozone omlaag

BRUSSEL (AFN) - Het economisch vertrouwen van consumenten en bedrijven in de eurozone is in september gedaald. Dat blijkt uit cijfers die de Europese Commissie maandag bekendmaakte.

De index die het vertrouwen weergeeft, noteerde een stand van 99,9, tegen 100,6 een maand eerder. Het cijfer komt overeen met de gemiddelde verwachting van economen. De index daalde daarmee tot onder het gemiddelde over de lange termijn van 100. Alleen in december vorig jaar kwam de graadmeter eerder onder die stand uit.

De commissie meldde dat consumenten in de eurozone in september opnieuw minder vertrouwen hebben gekregen in de economie. In het bedrijfsleven gold dat voor de detailhandel. In de bouw nam het economisch vertrouwen juist toe.

Nederland

Volgens de commissie nam in Spanje, Frankrijk en Nederland het vertrouwen toe, terwijl in Duitsland en Italië het economisch vertrouwen daalde.

Voor de gehele Europese Unie werd voor september een stand gemeten van 103,6, tegen 104,6 in augustus.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 29 september 2014 11:59
    Hoe komt het toch dat het vertrouwen zakt.
    Niet zo moeilijk denk ik, heb je geen hogere school voor nodig.
    De pensioenen staan op springen, nog steeds geen duidelijkheid.
    De overheidsbelastingen/gemeente belastingen blijven maar indrukwekkend stijgen tot 30% toe en dat is de keiharde praktijk.. De indexeringen staan al jaren op 0%. De nieuwe belasting her vormingen??????????????????????? Iedereen weet wat daar de uitkomst van zal zijn.
    Wanneer straalt er nu eindelijk eens een stabiele rust uit van dit kabinet.
  2. [verwijderd] 29 september 2014 14:20
    Denk je dat dit kabinet dat voor het zeggen heeft ?

    Niet alleen de pensioenen staan op springen. Het monetaire systeem is kapotgedraaid sinds 2008. Zodra de rente werkelijk een stuk stijgt, gaan de stoppen knallen.

    Er staan steeds meer euro's op de spaarrekeningen en in de pensioenpotten. Toch weet de nederlander dat die euro's geen drol waard zijn. Onderbuikgevoel.
    Voor mij is dát de reden dat ik er niet zoveel vertrouwen in heb. Al die euro's gaan me vast niet redden over 20 jaar, als ik met pensioen ben.
    Euro's zijn steeds meer een fop-artikel. De een moet zich er rot voor werken, de ander krijgt ze met tienduizenden kado als zijnde bonus. De ECB drukt ze bij waar nodig. Sneu voor degene die er hard voor moet werken.
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links