Van beleggers
voor beleggers
desktop iconOne Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

'Nestlé onderzoekt verkleinen belang L'Oreal'

'Nestlé onderzoekt verkleinen belang L'Oreal'

ST LOUIS (AFN/BLOOMBERG) - Het Zwitserse voedingsmiddelenconcern Nestlé zoekt naar manieren om zijn belang van 30 miljard dollar in L'Oreal terug te brengen. Volgens bronnen aan persbureau Bloomberg heeft Nestlé de intenties daartoe aangegeven aan de directie van 's werelds grootste cosmeticabedrijf.

Nestlé, dat al sinds 1974 een belang in L'Oreal bezit, wil zijn investeringsbeleid herzien omdat cosmetica niet passen in de langetermijnstrategie van het bedrijf die gericht is op voeding en gezondheidsproducten.

Beide partijen zouden de zaak inmiddels besproken hebben met banken. Maar omdat het belang van Nesté wel 29 procent bedraagt, duurt het terugbrengen daarvan waarschijnlijk nog jaren. Er zal onder meer overeenstemming bereikt moeten worden met de familie Bettencourt, die met een belang van 30,6 procent de grootste aandeelhouder is van L'Oreal.

Uitkopen

Een van de mogelijkheden is dat L'Oreal het belang van Nestlé uitkoopt. Begin deze maand zei bestuursvoorzitter Jean-Paul Agon van L'Oreal in een vraaggesprek met de krant Le Monde nog dat zijn bedrijf daarvoor voldoende financiële middelen heeft.

L'Oreal en Nestlé gaven vorig jaar al aan dat alle opties voor het aandeel van het voedingsmiddelenconcern open worden gehouden. Eind april vervalt een bepaling dat het Zwitserse bedrijf de stukken bij een verkoop eerst moet aanbieden aan de familie Bettencourt.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
L'OREAL
NESTLE N

Gerelateerd

Reacties

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gerelateerde instrumenten

 1. L'OREAL 385,050 09:04
  +3,600
  +0,94%
 2. NESTLE N 115,660 23 jun
  -0,580
  -0,50%

Dagelijkse nieuwsbrief

Ja, ik wil elke dag de laatste kooptips en analyses van verschillende aandelen ontvangen.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links