Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Fugro voorziet hogere omzet in 2013

Fugro voorziet hogere omzet in 2013

LEIDSCHENDAM (AFN) - Bodemonderzoeker Fugro heeft in de eerste helft van dit jaar iets beter gepresteerd dan het bedrijf zelf had verwacht. Verder werd voor heel 2013 een outlook afgegeven, waarbij een hogere omzet wordt voorspeld en een iets lagere winst dan in 2012. Dat blijkt uit cijfers die Fugro vrijdag bekendmaakte.

De totale omzet bedroeg 1,25 miljard euro en de nettowinst op vergelijkbare basis kwam uit op 109,4 miljoen euro. Fugro gaf begin mei aan dat de omzet in de eerste jaarhelft zou uitkomen op circa 1,2 miljard euro met een nettowinst op vergelijkbare basis van ongeveer 100 miljoen euro. De orderportefeuille van Fugro voor de komende 6 maanden stond aan het einde van juni op 1,22 miljard euro, tegen 974 miljoen euro een jaar eerder.

Analisten hadden voor de eerste 6 maanden gemiddeld een omzet voorspeld van 1,2 miljard euro en een nettowinst van 103,2 miljoen euro.

Geoscience

Het bedrijf voorspelt nu dat in heel 2013 de omzet uit voortgezette activiteiten zal uitkomen op ongeveer 2,6 miljard euro en dat een nettowinst zal worden behaald, uitkeerbaar aan de eigenaren, van circa 230 miljoen euro. Dat cijfer is exclusief de bate uit de verkoop van Geoscience. In 2012 werd een omzet behaald van 2,4 miljard euro en een nettowinst van 231,6 miljoen euro.

De outlook van Fugro is wel onder voorbehoud van onvoorziene omstandigheden en relatief stabiele wisselkoersen.

Onzekerheid

Het bedrijf gaf verder aan dat de stabiele olieprijs en de gunstige outlook voor de offshore olie- en gasmarkten een positieve ontwikkeling van deze markten zullen ondersteunen. Fugro blijft op de belangrijkste markt van het bedrijf nieuwe ontwikkelingen en mogelijkheden zien en denkt de vraag naar diensten voor oliebedrijven in afgelegen gebieden en bij diepwaterprojecten verder zal doorzetten op de langere termijn.

Wel zorgen de aanhoudende economische onzekerheid en de onrust in de wereld voor onzekerheid over het herstel van vertrouwen. Die onzekerheid blijft van invloed op de markten voor infrastructuur, mijnbouw en overheidsaanbestedingen, aldus Fugro.

Lees over dit aandeel ook

  1. 02 mei Trading update Fugro bevat op 1 dissonant na veel goed nieuws
  2. 25 apr Jaarvergadering Fugro akkoord met alle punten

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Fugro

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Fugro

23,040 17:37
+0,080 +0,35%
Premium

Trading update Fugro bevat op 1 dissonant na veel goed nieuws

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links