Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Rehn: Cyprus moet inzetten op hereniging

Rehn: Cyprus moet inzetten op hereniging

BRUSSEL (AFN/BLOOMBERG) - Cyprus moet een nieuwe poging wagen het eiland te herenigen om de economie te stimuleren. Dat stelde Europees commissaris Olli Rehn (Monetaire Zaken) woensdag in het Europees Parlement.

,,De hereniging zou een enorme stimulans zijn voor de economische en sociale ontwikkeling van Cyprus'', stelde Rehn. ,,Het is de hoogste tijd om het proces van hereniging nieuw leven in te blazen.'' Een plan om het Griekse en Turkse deel van Cyprus te herenigen mislukte in 2004 omdat het werd verworpen door de Grieks-Cyprioten.

De economie van Cyprus gaat de komende jaren naar verwachting door een diep dal door de hevige financiële crisis op het eiland. Bestuurder Jörg Asmussen van de Europese Centrale Bank voorspelde woensdag dat de Cypriotische economie in 2013 en 2014 in totaal met zo'n 13 procent zal krimpen. Vanaf 2015 moet er weer herstel kunnen intreden.

De eurolanden en het IMF beloofden Cyprus eerder dit jaar 10 miljard euro aan noodkredieten. Rehn gaf aan dat het eerste deel daarvan waarschijnlijk in de komende dagen kan worden overgemaakt.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links