Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Schreeuwend gebrek aan techneuten'

AMSTERDAM (AFN) - Nederland heeft onvoldoende interesse in de eigen maakindustrie en leidt mede daardoor veel te weinig technici op. Dat zei financieel directeur Peter Wennink van chipmachinefabrikant ASML zondag in het televisieprogramma Buitenhof.

,,Er is een schreeuwend tekort aan techneuten'', stelde Wennink. ,,Het aantal mensen dat een technische opleiding afrondt, is maar de helft van wat we nodig hebben. Zeker met het oog op de vergrijzing is de situatie dramatisch.''

Volgens Wennink moet overheid zich meer richten op techniek en innovatie. ,,Wereldwijd komt de helft van de economische groei uit innovatie. Door daar meer aandacht op te richten kan Nederland het eigen verdienmodel verbeteren.''

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. Klazien 11 maart 2012 16:56
    Dat geloof ik graag. Iedereen in NL wil alleen maar Manager worden. Het begint al bij de ouders die vinden dat hun kind naar het VWO moet terwijl ze net HAVO aankunnen.Een ander probleem dat speelt is dat er te veel hoog gekwalificeerd personeel van de opleidingen afkomen. Dit is zichtbaar omdat er velen onder hun opleiding niveau werken.Tja er is immers een tekort aan "Baasjes" banen. Men trekt de neus op voor technische functies.
  2. kwast-c 12 maart 2012 07:37
    @ eltollo : en ook een vette bonus geven als het niet goed gaat
    ( zoals bij de bankiers) en ook een vette bonus geven als je je ontslag neemt( zoals bij die "heer" Staal)MAAR in iedergeval onder wat voor omstandigheden dan ook VETTE BONUS!

    ASML u zult de werknemers met geweld van u af moeten slaan :-J
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links